ZDRAVLJE ZA SVE, ZAJEDNO KAO I PRE: Meridian istinski podiže kvalitet života nacije
Foto: Promo

ZDRAVLJE ZA SVE, ZAJEDNO KAO I PRE: Meridian istinski podiže kvalitet života nacije

Društvo -

Da je zdravlje čovekovo najveće bogatstvo do sada smo čuli nebrojano puta, međutim čini se da postajemo svesni važnosti ove rečenice tek onda kada to osetimo na sopstvenom primeru. Neretko se dešava da se tek tada dozovemo i shvatimo važnost preventivnog delovanja jer je jedino istinsko bogatstvo koje stvarno imamo naš vlastiti život.

Zdravlje je osnova kvalitetnog života, o njemu se moramo brinuti u svakoj životnoj dobi, bez obzira na starost i broj godina. Kampanja koju Svetska zdravstvena organizacija svake godine sprovodi 7. aprila na Svetski dan zdravlja, ima za cilj da ukaže na važnost potrebe za zdravstvenom zaštiom kao jednim od zagarantovanih načela ljudskih prava. Ovogodišnja 75. godišnjica pod sloganom “Zdravlje za sve”, dodatno stavlja na značaj neophodnost pružanja zdravstvenih usluga svim licima, bez iskazivanja društvene razlike.

Pandemija Covid-19 virusa, kao i razne druge situacije naučile su nas za kratko vreme koliko je važno brinuti o javnom zdravlju, ali i pokazale sa kakvim se sve problemima susreću zdravstvene ustanove i medicinski radnici. Unapređenjem zdravstvenog sistema i pružanjem medicinske pomoći poboljšava se rad medicinskih radnika, a samim tim i kvalitet lečenja svakog građanina Srbije.

Upravo iz tog razloga, još od prvog dana pandemije među prvima koji su pokazali solidarnost sa zajednicom našla se i kompanija Meridian. Ova tehnološka kompanija koja obim svog poslovanje rasprostire na više od 30 regionalnih i svetskih betting tržišta, svojim humanim primerom več godinama postavlja standarde kada je u pitanju društvena odgovornost i ulaganje u zajednicu. Samo u protekle tri godine ovaj lider igara na sreću sproveo je i realizovao više od 250 CSR društveno odgovornih prijekata i akcija širom Srbije, koje su imale za zadatak unapređenje kvaliteta života građana, pomoći zdravstvenim ustanovama, organizacijama civilnog društva i ugroženim pojedincima.

Meridian
foto: Promo

Ulaganjem u zdravstveni sistem, kompanija Meiridan je do sada donirala preko dva miliona evra pomoći u vidu medicinske i tehničke opreme i to u preko 60 gradova i opština širom Srbije, a donatorki tim ove kompanije uspeo je da poseti više od 100 zdravstvenih ustanoova dopremajući im pomoć pri svakoj pojednicačnoj poseti. Projektima investiranja u javnno zdravstvo pomognute su institucije kao što su: Dom zdravlja Zvezdara, Klinika za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine u Novom Sadu, Ginekološko – akušerska klinika Niš, Porodilište u Višegradskoj ulici u Beogradu, Klinika za hematologiju Kragujevac, i razne druge medicinske ustanove kojima je kompanija Meridian sve ove godine pružala pomoć i podršku u radu.

Posebnim programom pružanja pomoći deci sa retkim obolenjima, kompanija Meridian se iz godine u godinu bori da na sve moguće načine pomogne bolesne mališane, njihove roditelje i humanitarne fondacije, a sve sa željom da ova deca dobiju još jednu priliku za srećno detinjstvo i pobede u svojim najtežim životnim bitkama.

Meridian
foto: Promo

Da sport i društveni angažman zajedno mogu pomeriti granice i postići mnogo, vidi se i na primeru društvene odgovornosti kompanije Meridian. Ova respektabilna kompanije je zajedno sa mnogim sportskim kolektivima uspela da organizuje na desetine humanitarnih turnira Ii prikupi veliki broj novčanih sredstava za lečenje bolesnih osoba. U javnosti su posebno poznati humanitarni turniri u malom fudbalu i košarci za pomoć socijalno ugroženim porodicama u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe.

Kreiranjem posebne online donatorske platforme na sajtu meridianbet.rs, ovaj renomirani industrijski brend, napravio je revolucionarni iskorak kada je u pitanju odnos sa svojim korisnicima. Razvijanjem jedinstvene crowdfunding platforme na regionalnom tržištu, Meridan je korisnike svojih usluga transformisao i od njih napravio humanitarce i dobrotvore, osobe koje jednim klikom miša na opciju „doniraj“ mogu pružiti finansijsku pomoć za razne društvene akcije koje kompanija organizuje. Koristeći ovu donatorsku platformu, Meridian je uz učešće svojih korisnika uspeo da pomogne Dušanu Todorovića i Anastasii Mitić, koji je su ova finansijska sredstva značila u borbi za život.

Obzirom na važnost sistemskog ulaganja u zdravlje i ljudski život, kompanija Meridian se zajedno sa svojim sportskim partnerom KK Crvena Zvezda i ove godine odazvala obeležavanju Svetskog dana zdravlja. Aktivnim ušešćem u sprovođenje globalne kampanje „Zdravlje za sve“, biče pokrenuto nekoliko humanitarnih akcija u kojima će se tokom čitavog meseca aprila na razne moguće načine prikupljati donatorska sredstva za one pojedince i kolektive kojima je zdravstvena pomoć potrebna. Čitava kampanja biće propraćena sudelovanjem velikog dela sportske i kulturnne javnosti, kao i svih onih plemenitih ljudi velikog srca. Kompanija Meridian i KK Crvena Zvezda se sigurno neće samo zadržati na ovome, već će se u narednom periodu istinski potruditi da dobrim delima podstaknu i druge pojedince i kolektive na solidarnost, pomoć i uzajamnu saradnju.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track