DANAS KIŠA, PLJUSKOVI, GRMLJAVINA, A OVDE I SNEG! RHMZ najavio padavine i košavu: Evo kakvo nas vreme čeka narednih dana
Foto: Petar Aleksić

do 19 stepeni

DANAS KIŠA, PLJUSKOVI, GRMLJAVINA, A OVDE I SNEG! RHMZ najavio padavine i košavu: Evo kakvo nas vreme čeka narednih dana

Društvo -

U Srbiji se ujutru očekuju padavine, dok će tokom dana biti promenljivo vreme uz smenu sunca i kiše, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Biće malo hladnije, a na planinama će padati sneg. Ujutru će duvati košava, a tokom dana vetar će biti u skretanju na jugozapadni, u Vojvodini slabog do umerenog intenziteta, a u ostalim krajevima povremeno jak.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Najniža temperatura biće od šest do 12, a najviša od 12 na severozapadu do 19 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Beogradu će biti promenljivo i malo hladnije s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Padavine se ujutro i pre podne očekuju u svim delovima grada, dok će posle podne uz sunčane intervale biti lokalna pojava.

Košava će ujutru oslabiti, a tokom dana će duvati slab i umeren južni i jugozapadni vetar, a samo u zoni pljuska pojačan. Najniža temperatura biće oko 12, a najviša oko 14 stepeni.

RHMZ najavio padavine

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

"U naredna dva sata u Vojvodini, Beogradu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji oblačno mestimično sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom. Toko dana naoblačenje sa padavinama iz severnih i zapadnih krajeva proširiće se i na ostali deo zemlјe uslovlјavajući i pad temperature tako da se maksimalne vrednosti očekuju od 12 °S na severozapadu do 19 °S na jugoistoku zemlјe.

U subotu promenlјivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz ređu pojavu kratkotrajne kiše ili lokalnog plјuska. Od nedelјe do četvrtka nestabilno s čestom kišom, plјuskovima i grmlјavinom (na visokim planinama i sa snegom), a nakon toga se očekuje stabilizacija vremena. Maksimalna temperatura u većini mesta od 16 do 19 °S", najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U Srbiji je danas na snazi žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objavio je RHMZ.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track