PATRIJARH PORFIRIJE NA VASKRŠNJEM RUČKU SA BESKUĆNICIMA: Brine o ugroženima i bespomoćnima! (FOTO)
Foto: Kurir

tradicionalno

PATRIJARH PORFIRIJE NA VASKRŠNJEM RUČKU SA BESKUĆNICIMA: Brine o ugroženima i bespomoćnima! (FOTO)

Društvo -

Nakon Vaskršnje liturgije u Hramu Svetog Save na Vračaru, patrijarh srpski Porfirije proveo je Vaskrs na ručku sa beskućnicima u crkvenoj narodnij kuhinji u Beogradu.

U dvorištu crkvene kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva patrijarha za stolom su sačekali korisnici, većina bez krova nad glavom.

Patrijarh Porfirije, beskućnici
foto: Printskrin/Instagram

Inače, patrijarhu Porfiriju je tradicija da Vaskršnji ručak provede sa beskućnicima u crkvenoj narodnoj kuhinji Verskog dobrotvornog starateljstva.

Patrijarh Porfirije, beskućnici
foto: Printskrin/Instagram

Patrijarh je čestitao okupljenima najradosniji hrišćanski praznik.

Patrijarh je okupljenima poželeo srećan Vaskrs i rekao da poslednju reč u njihovim životima imaju ljubav, sloboda i pravda.

Patrijarh je istakao da se raduje što su okupljeni u ljubavi Hristovoj u ljubavi vaskrslog Hrista.

- Sve možemo imati i materijalna dobra i slave i moći, ali ako ljubavi nemamo kako kaže apostol Pavle onda smo prazni. Ako verujemo u Boga i trudimo se da držimo zapovesti njegove, onda smo sigurno već ovde i sada nezavisno od toga da li smo znameniti i poznati ili neznati i nepoznati, nezavisno od svega toga mi smo što je najvažnije ispunjeni smislom, a smisao je ono što je u isto vreme najveće i najvažnije bogatstvo i najveća i najvažnija vrednost. Smisao jedino može dati Hristos sin Božiji raspet i vaskrsao da ste blagosloveni Hristosa Vaskrese - poručio je patrijarh Porfirije.

Kurir.rs/ RTS

Bonus video:

06:36

PATRIJARH MIRI SRBE I ALBANCE Petričkovič: Ne suživot koji se stvara bombama, nego bratska ljubav NA BALKANU NAM JE DOSTA RATOVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track