JOVAN (21) JE LEŽAO U SVOJOJ SOBI, PA IZNENADA SHVATIO ŠTA MOŽE Toliko je dobar u ovome da želi da obori Ginisa! To NE MOŽE SVAKO
Foto: Printscreen/TV Prva

jedinstven

JOVAN (21) JE LEŽAO U SVOJOJ SOBI, PA IZNENADA SHVATIO ŠTA MOŽE Toliko je dobar u ovome da želi da obori Ginisa! To NE MOŽE SVAKO

Društvo -

Jovan Jeremić (23) iz Prilika kod Ivanjice momak je neobičnog talenta - bilo koju reč može da izgovori unatraške. On je otktio kako je i kada primetio da posetuje tako neobičan dar, kao i da li je dobio odgovor od "Ginisa", s obzirom na to da je aplicirao da, govoreći unazad, obori rekord.

Jovan je prilikom odmaranja u svojoj sobi razmišljao o tome da li imena predmeta može da izgovori unazad, pa otkrio da mu to i te kako ide za rukom i da poseduje talenat z akoji ni sma nije znao. Prve reči koje je izgovorio unatraške bile su sto, stolica, knjiga. Iz dana u dan talenat se usavršavao, a sada bez problema bilo koju pesmu ili molitvu može da izrecituje unazad.

Talenat je otkrio sredinom 2015. godine, a već godinu dana kasnije, u decembru 2016., prijavio se u emisiju "Ja imam talenat" i tada se prvi put predstavio u javnosti. U spomenutoj emisiji stigao je do polufinala, ali se kandidovao i za ulazak u "Ginisovu knjigu rekorda", za šta još čeka odgovor.

- Sasvim spontano sam primetio da imam ovaj talenat, a dok sam razmišljao na koji način da kažem roditeljima, došao sam na ideju da se igramo igre gde će mi oni govoriti neke reči, a ja ih izgovarati unazad. Tek kada mi je otac napisao na papir reč "otorinolaringologija", koja je i inače teška za izgovor, a ja je pročitao bez problema unatraške. Uspeo sam da ih ubedim da imam ovaj dar i tako je sve počelo - kaže Jovan.

Jovan Jeremić
foto: Printscreen/TV Prva

Svojim talentom Jovan je osvojio okruženje, komšije, drugare, profesore, a, kako kaže, društvo ga je proveravalo, kao i profesori, ali nikada nisu mogli da pronađu grešku u njegovom izgovoru. Siguran u sebe i svoj Božji dar, odlučio je da se prijavi za ulazak u "Ginisovu knjigu rekorda".

- Da bi se prijavio za Ginisov rekord morao sam prvo da odem na njihov sajt, napravim nalog i pronađem rekord koji hoću da oborim. Zatim je potrebno pronaći ikonicu gde se aplicira i nakon izvesnog vremena oni posalju mejl sa odgovorom da li su vas prihvatili ili ne. Ukoliko prihvate, posalju smernice na osnovu kojih znamo sledeće korake - objasnio je.

Njegov zahtev je prihvaćen, a za obaranje rekorda još čeka potrebne informacije. Jovan smatra da je u njegovoj disciplini najbolje oboriti rekord u nekoj emisiji jer, kako kaže, za njegov rekord je dovoljno da se snimi u emisiji i pošalje na "Ginisov" sajt, a zatim se očekuje odgovor.

Jovan veruje da će da obori rekord i bude prvi u toj disciplini. Vremenom je talenat usavršavao i napredovao tako što reči i pesme na stranim jezicima bez greške izgovara unazad. Jedino što mu je važno da dobro čuje sve glasove. Ni to nije sve što ovaj talentovani mladić drži u "malom prstu", već u pola dana i pola noći zna odgovore na pitanja kog datuma i godine su rođeni i umrli naši poznati glumci, poput Milene Dravić, Milorada Mandića - Mande, Bate Živojinovića i mnogih drugih.

- Nakon svakog filma koji odgledam volim da pogledam na internetu ko su glumci i od kada do kada su živeli. Prosto mi ti datumi ostanu u glavi i znam ih u svako doba - kaže on.

Jovan je student i nakon školovanja u rodnoj Ivanjici preselio se u Beograd, gde je upisao IT. Kako je rekao, ljubav prema informatici gaji od malena, počevši od prvog računanara, koji su mu kupili roditelji, pa do pametnih telefona i ostalih grana moderne tehnologije.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track