MAJKA JELENA O PORODIČNOJ DRAMI I OTETOM DETETU: Nijedna mera nije doneta, Mašan je uzeo zakon u svoje ruke!
Foto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva

nada se da će joj vratiti dete

MAJKA JELENA O PORODIČNOJ DRAMI I OTETOM DETETU: Nijedna mera nije doneta, Mašan je uzeo zakon u svoje ruke!

Društvo -

Nijedna mera još nije doneta ni u Srbiji ni u Švajcarskoj, moj muž je odlučio da preuzme zakon u svoje ruke i da odvede dete od mene, bez pasoša i bilo kakvih informacija, izjavila je Beograđanka Jelena Abramović (32), čiji je suprug Mašan Lubarda (37) na Veliki petak odveo njihovo dvoipogodišnje dete za Švajcarsku bez njenog znanja!

- Pokrenut je postupak po haškoj konvenciji za vraćanje deteta, koji je i dalje u toku. Koliko sam ja upućena, švajcarski organi nisu obavešteni da se ovde već vodi postupak o razvodu braku. Tamo je zatražena neka privremena mera, ali nakon što je pokrenut proces u Srbiji. Međutim, nikakva rešenja nisu stigla u Srbiju, jer proces nije završen, kao što ni ovde ništa nije završeno - rekla je Jelena za televiziju K1.

Ova porodična drama već danima potresa Srbiju, a Jelena je u ispovesti za Kurir ispričala da je 6. januara podnela zahtev za razvod braka. Njen suprug Mašan izjavio je da dobio starateljstvo nad detetom u Švajcarskoj, ali je ona to demantovala. Jelena je uspela da čuje sina nakon tri dana:

- Najveći strah mi je da dete ne mogu da dovedem u Srbiju, da bude sa mnom. Stalno razmišljam kako je, šta on misli trenutno, zašto smo razdvojeni. Nikada nisam posumnjala da do ovako nečega može da dođe.

Abramovićeva se pre dva dana sastala s predstavnicima ministarstava pravde i spoljnih poslova, nakon čega je poručila da se nada da će joj država pomoći. Na ovom slučaju radi i tužilaštvo.

Kurir.rs/ K1

Bonus video:

01:26

DAČIĆ OBEĆAO POMOĆ U SLUČAJU OTETOG SINA: Pomoći ćemo Jeleni da vrati dete koje je otac odveo u Švajcarsku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track