CRVENI ZID! PREKO OVE LINIJE NEMA PRELASKA: PROTEST ZAPOSLENIH U HITNOJ POMOĆI Medicinsko osoblje traži status službenog lica!
Foto: Kurir

zahtevi

CRVENI ZID! PREKO OVE LINIJE NEMA PRELASKA: PROTEST ZAPOSLENIH U HITNOJ POMOĆI Medicinsko osoblje traži status službenog lica!

Društvo -

Posle današnjeg napada na Pedijatrisku ekipu Hitne pomoći radnici ove službe večeras su se okupili ispred ulaza u ovu službu kako bi pružili podršku poveđenim kolegama.

Oni su istakli da će tražiti status službenog lica jer je ovo "definitivno prevršilo svaku meru". Okupljeni su napravili "crveni zid" koji simbolično predstavlja crvenu liniji preko koje više ne sme da se pređe.

Podsetimo, u napadu na lekarsku ekipu, u kojem su korišćene i bejzbol paluce danas su na Zvezdari pretučeni lekar, tehničar i vozač Hitne pomoći.

protest lekara, Urgentni Centar
foto: Kurir

Oni su tokom intervencije povređeni u Pop Stojanovoj ulici, na Vračaru, kada su tri osobe bejzbol palicama nasrnule na njih.

1 / 8 Foto: Kurir

Do incidenta je došlo kada je ekipa Hitne pomoći došla na intervenciju, jer je jedno dete imalo epi napad. Međutim, po dolasku na lice mesta, doktor je konstatovao da dete nema epileptični napad, već napad histerije, a to je roditelje deteta iznerviralo, te su uzeli bejzbol palicu i napali lekara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track