INSTITUT ZA TRANSFUZIJU KRVI: Evo zašto su sva povređena deca iz masakra dobila krv NULTE KRVNE GRUPE i ko bi mogao da je da!
Foto: Petar Aleksić

mirjana knežević

INSTITUT ZA TRANSFUZIJU KRVI: Evo zašto su sva povređena deca iz masakra dobila krv NULTE KRVNE GRUPE i ko bi mogao da je da!

Društvo -

Mirjana Knežević, PR Instituta za transfuziju krvi Srbije za Kurir kaže da su sve bolnice, koje su tražile krva za decu i nastavnice poređene u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar"odmah dobile neophodne količine krvi.

Mirjana Knežević
Mirjana Knežević foto: printscreen

- ' Poslali smo neophodne jedinice nulte krve grupe, budući da je u ovakvim sitaucija kada je potrebno dosta jedinica krvi i kada je hitno daje nulta krvna grupa koju mogu svi da prime. ne treba da se čeka da se povređenima odredi tačna krvna grupa ' kaže za Kurir Kneževićeva.

pucnjava, Vračar, pucnjava u školi
foto: Petar Aleksić

Ona navodi da Institut ima dovoljne rezerve krvi.

- Značilo bi ipak da građani koji mogu i koji su nulta kjrva grupa daju krv, kao bismo povećali rezerve - navodi Kneževićeva.

Podsetimo, učenik sedmog razreda u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio je jutros osmoro đaka i portira te škole, a ranio sedmoro učenika i nastavnicu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track