SULEJMAN KOJI JE POSTAO DUŠAN KRENUO PEŠKE SA KIM DO MANASTIRA OSTROG: Idem pešice sa prijateljem, pokojnom ocu za dušu! (FOTO)
Dušan sa prijateljem krenuo peške do Ostroga, Foto: Privatna Arhiva, Shutterstock

veliki poduhvat

SULEJMAN KOJI JE POSTAO DUŠAN KRENUO PEŠKE SA KIM DO MANASTIRA OSTROG: Idem pešice sa prijateljem, pokojnom ocu za dušu! (FOTO)

Društvo -

Mladić Dušan Obrenović, koji je pre sedam godina promenio veru i prešao u pravoslavlje, krenuo je sa svojim najboljim prijateljem pešice iz Kosovske Mitrovice put Ostroga!

Dušan je sa svojim prijateljem krenuo u četvrtak, a plan im je da do Manastira Ostrog stignu 11. maja, kako bi 12. maja prisustvovali slavi i prazniku Svetog Vasilija.

Dušan je 4. maja krenuo pešice iz Kosovske Mitrovice
Dušan je 4. maja krenuo pešice iz Kosovske Mitrovicefoto: Privatna Arhiva

- Put nam je preko 300 kilometara, tačnije 320 - rekao je Dušan za Kurir.

Kako kaže ovim želi da ispuni i želju svog pokojnog oca.

- Moj pokojni otac, iako je musliman bio, zajedno smo pre neku godinu bili na Ostrogu. Tu smo prenoćili i on je sanjao to veče na Ostrogu Svetog Vasilija. Kad smo se vratili rekao mi je: "Moraćemo još jednom da odemo" - priča nam Dušan.

Enver, Dušanov pokojni otac
Enver, Dušanov pokojni otacfoto: Privatna Arhiva

Nažalost, njegov otac Enver je preminuo pre dve godine.

- Nismo stigli da odemo zajedno. Inače svake godine idem za slavu 12. maja, ove godine sam odlučio ići pešice, ocu za dušu i za zahvalnost bogu i Svetom Vasiliju - naveo je Dušan.

Inače, Dušan je mladić rođen iz mešovitog albansko bošnjačkog braka, rodio se pod imenom Sulejman Muratović, a onda se 2016. godine krstio i prešao u pravoslavlje pod novim imenom i prezimenom - Dušan Obrenović!

Dušan Obrenović
Dušan Obrenovićfoto: Privatna Arhiva

Dušan je pre skoro sedam godina promenio veru, a kako je ranije ispričao za Kurir, nije "prešao u pravoslavlje", samo se vratio korenima. Ovaj mladić živi u Kosovskoj Mitrovici sa svojom rođenom sestrom, otac mu je preminuo pre dve godine, dok se majka nalazi na bolničkom lečenju.

Kurir.rs/ M. B.

Bonus video:

00:53

VELIKIH 14 MOLITVI NA GROBU SVETE NIKOLINE: U manastiru Nimnik spas traže NEŽENJE, BOLESNI, ali najviše RODITELJI koji prenoće

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track