PETORO RANJENIH I DALJE U TEŠKOM STANJU Grujičić: Ovo su ratne povrede, ovo smo viđali devedesetih! Scenu iz škole neće zaboraviti
Foto: screenshot Pink tv

pozvala da se obustave poruke nasilja preko društvenih mreža

PETORO RANJENIH I DALJE U TEŠKOM STANJU Grujičić: Ovo su ratne povrede, ovo smo viđali devedesetih! Scenu iz škole neće zaboraviti

Društvo -

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da je petoro od ukupno 21 povređenog u zločinima Beogradu i okolini Mladenovca i Smedereva i dalje u veoma teškom stanju.

Grujičić je za TV Pink govoreći o stanju 14 ranjenih u zločinu u okolini Mladenovca 4. maja, rekla da su "dva momka u šok sobi, a da se devojčica sa povredom glave osvestila, ali da joj predstoji ozbiljna operacija.

pucnjava, Vračar, pucnjava u školi
foto: Petar Aleksić

Ona je rekla da još dvoje mladih ima ozbiljne povrede i operisani su, kao i da je i dalje u veoma teškom stanju devojčica koja je ranjena u glavu u napadu u OŠ "Vladislav Ribnikar", dok je dečak koji ima tešku povredu kičme "potpuno budan".

Ministarka je rekla i nikada neće zaboraviti scenu koju je zatekla u školi.

pucnjava, Vračar
foto: Petar Aleksić

- Ovo su ratne povrede, ovo smo viđali devedesetih. Ta pobijena deca, to je bilo strašno. Vest me je zatekla u Nemanjinoj, otrčala sam da vidim da li mogu da pomognem nešto.

1 / 19 Foto: Printscreen/Pink

Grujičić je pozvala da se obustave poruke nasilja preko društvenih mreža, i navela da su oni koji ih pišu "najobičnije budale".

"Oni koji pozivaju na bilo kakvo nasilje, to su sve budale, i odrasli i deca. Ako ne možeš nešto lepo da napišeš o sebi ili drugima, onda ćuti, i nemoj mrziteljske poruke slati po mrežama", rekla je Grujičić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track