OVO SU TAČNI PODACI O BROJU PREDATOG ORUŽJA! Službenica službe za suzbijanje kriminala Jasmina Puhača uputila apel građanima
Foto: Kurir TV, MUP

predaja oružja

OVO SU TAČNI PODACI O BROJU PREDATOG ORUŽJA! Službenica službe za suzbijanje kriminala Jasmina Puhača uputila apel građanima

Društvo -

U prva dva dana akcije predaje oruzja predato je više oružja nego u poslednje tri kampanje zajedno. U svim policijskim stanicama u zemlji građani predaju i registrovano i neregistrovano oružje.

Ovim povodom, Predrag Žambok, novinar Kurira razgovarao je sa Jasminom Puhačom iz službe za suzbijanje kriminala.

jutarnji
foto: Kurir Televizija

- Prema poslednjim podacima kojima raspolaže Ministarstvo unutrašnjih poslova predato je preko 15.500 komada oružja, 2.600 komada minsko eksplozivnih sredstva i preko 763.000 komada municije - rekla je Puhača i dodala.

- U ovom periodu to je zaista značajan rezultat i ono što je važno da se napomene jeste da su ovi brojevi drastično veći nego što pokazuju podaci iz prethodnih kampanja za predaju oružja. Pozvala bih ovom prilikom građane Srbije da svakog dana od 7.00 do 19.00 časova u najbližoj policijskoj stanici predaju neregistrovano oružje, a ukoliko nisu u mogućnosti da dođu mogu pozvati telefonom i policijska patrola će doći na kućnu adresu kako bi preuzela oružje.

01:35

OVO SU TAČNI PODACI O BROJU PREDATOG ORUŽJA! Radnica službe za suzbijanje kriminala, Jasmina Puhača uputila apel građanima Srbije

Puhača je istala da se osim neregistrovanog može predati i rigistrovano, kao i oružje pokojnog člana porodice.

- Građani u ovom periodu osim neregistrovanog oružja mogu da predaju i oružje koje je bilo u vlasništvu pokojnog člana porodice. Takođe, građani koji žele da predaju registrovano oružje mogu i učiniti u kom slučaju će ono postati vlasništvo Republike Srbije.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja