FORUM SREDNJIH STRUČNIH ŠKOLA: Razredne starešine snose veću odgovornost i zato moraju imati veću zaradu!
Foto: Shutterstock

zahtev

FORUM SREDNJIH STRUČNIH ŠKOLA: Razredne starešine snose veću odgovornost i zato moraju imati veću zaradu!

Društvo -

Forum srednjih stručnih škola podseća Ministarstvo prosvete na dato obećanje u decembru prošle godine, a koje se tiče uvećanja zarada razrednim starešinama od 4 do 7 odsto.

FSSŠ navodi u sopštenju da su juče na sastanku u Vladi Srbije čuli podatak od Ministarstva finansija da oni nisu dobili nikakav zahtev ili predlog od strane Ministarstva prosvete za izdvajanje sredstava kako bi se razrednim starešinama uvećala zarada od 4 do 7 odsto, kako je obećano na sastanku Radne grupe za prevenciju i sprečavanje nasilja u školama u decembru prošle godine.

- Da li je vama shvatljivo da razredno starešinstvo sa sobom nosi ogromnu odgovornost. Odeljenjski starešina ima veliku vaspitno-obrazovnu ulogu, mora da pozanaje svakog učenika i njegovu celokupnu socijalnu, porodičnu i svaku drugu situaciju, te samim tim uloži i mnogo više vremena i truda od, na primer, nastavnika koji nije razredni starešina - navodi se u saopštenju FSSŠ.

Oni ističu da baš zbog toga razredne starešine zaslužuju povećanje zarade.

Kurir.rs

Bonus video:

01:14

ŽELIMO DA SE BUDUĆI RODITELJI OSEĆAJU SIGURNO I DA UVEK DOBIJU PRAVI SAVET! Škola roditeljstva počela s radom u Velikom Gradištu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track