7. Festival kratkih pozorišnih formi za decu “Teatar na dar” još jednom dokazao da novosadski mališani vole pozorište
Foto: Samo Novi Sad

7. Festival kratkih pozorišnih formi za decu “Teatar na dar” još jednom dokazao da novosadski mališani vole pozorište

Srbija -

Na Slanoj bari u sali Kulturne stanice “Barka” ispunjenoj do poslednjeg mesta, u organizaciji Sandre Stojkov ispred Mesne zajednice Slana bara i udruženja CZSU, a uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada, sedmu godinu zaredom uspešno je organizovan Festival kratkih pozorišnih formi za decu “Teatar na dar”.

Samo Novi Sad
foto: Samo Novi Sad

Cilj ovog festivala kao i svaki put do sada bio je da okupi vrhunske glumce i najbolja novosadska pozorišta koji će pred decom izvesti zanimljive, razigrane ali pre svega predstave sa poukom. I ovoga puta deca su učestvovala u čudesnim potragama, stajala na stranu junaka, pevala uz princeze i smejala se uz raspričane šumske likove.

Samo Novi Sad
foto: Samo Novi Sad

Ceolodnevni program bio je ispunjen osmesima, aplauzima i zagrljajima a kako kaže organizatorka Sandra Stojkov deca već sa nestrpljenjem iščekuju sledeći festival.

- Utisci su fenomenalni, deca su oduševljena, atmosfera je bila sjajna i već sa nestrpljenjem očekuju sledeći susret. Mogu reći da smo mi ponosni na to što smo pre sedam godina pokrenuli jedan ovako sjajan festival upravo na Slanoj bari u Novom Sadu i što posle sedam godina možemo da kažemo da je on jedan ozbiljan i sjajan festival za decu koji okuplja najbolje moguće novosadske glumce i najbolje predstave na jednom mestu.

Samo Novi Sad
foto: Samo Novi Sad

Pored predstava koje su izveli profesionalni glumci iz Pozorišta iz kofera, Pozorišta “Teatrilo”, Studija Željko Veseljko, Visokog C, Pozorišta iz ranca, Putujućeg pozorišta “Svitac”, deo programa bili su i glumci mališani koji pohađaju školu glume Pozorišta “Teatrilo” i Kreativni studio Čarolija “Čarolija IMPRO teatra za najmlađe”.

1 / 8 Foto: Samo Novi Sad

Takođe, tu su bile razne druge razigrane aktivnosti i kvalitetan sadržaj za decu kao što su Vila Četkica, Slanobarska maštaonica, Slavi sa Slavicom tim, klovn, maskote festivala Tea i Tar kao i već sedmu godinu zaredom nezaobilazna Vila, glumica Biljana Mrmoš, čuvarka “Teatra na dar”. Ceo program zaokružila je magija mađioničara Volarea i vatreni šou Haos animatora.

- Mesna zajednica Slana bara se svake godine trudi iznova da obraduje mališane nekim novim aktivnostima, animacijama i događajima, imamo prijatelje koji upotpunjuju ovaj događaj tako da su klinci zaista uživali - objasnila je Sandra Stojkov, organizatorka Festivala.

Kulturna stanica “Barka” koja je pod palicom Saše Krge uvek posebno ukrašena fenomenalnim kostimima, pozorišnim detaljima i neodoljivom autentičnom scenografijom “Teatra na dar” odjekivala je aplauzima i osmesima nove publike i mališana pred koje je, i ovog puta, stavljen kvalitetan i kulturan program.

- Negujemo prave vrednosti, na pravom mestu sa pravim ljudima. Pravimo novu publiku i negujemo pozorišnu umetnost - zaključila je Sandra Stojkov ispred tima koji se potrudio da ovaj festival postane tradicija, ne samo Slane bare već čitavog Novog Sada.

Samo Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track