"MOGUĆI SU I NOVI POTRESI" Seizmolog o snažnom zemljotresu koji je pogodio okolinu Paraćina: Otkrio ŠTA MOŽEMO DA OČEKUJEMO
Foto: Shutterstock, Ilustracija

4 stepena po rihteru

"MOGUĆI SU I NOVI POTRESI" Seizmolog o snažnom zemljotresu koji je pogodio okolinu Paraćina: Otkrio ŠTA MOŽEMO DA OČEKUJEMO

Društvo -

Dežurni seizmolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Đorđe Šušić kazao je da su mogući i naknadni potresi posle zemljotres jačine 4 stepena po Rihteru koji se danas dogodio u okolini Paraćina.

Šušić je kazao da je potres bio jačine tačno četiri stepena Rihterove skale i dogodio se u 12:11 minuta.

"Tlo se zatreslo oko desetak kilometara od Paraćina. Za sada nemamo prijavljenu materijalnu štetu niti neke vesti o eventualnim povredama građana. Zemljotresi ove jačine uglavnom mogu da proizvedu manju materijalnu štetu na trošnijim objektima. Recimo opadanje maltera sa fasada starijih zgrada ili kuća", rekao je seizmolog.

Šušić je naglasio da su građani zvali Seizmološki zavod malo posle potresa.

"Hteli su da čuju o čemu se radi i mi smo ih izvestili. Zvali su nas meštani koji žive u pogođenom području, ali nema potrebe za panikom. Niko nije prijavio neki problem niti očekujemo to", naglasio je Šušić.

On je istakao da je moguće da će se u narednim danima ili nedeljama ponoviti potresi u okolini Paraćina, ali će oni biti manje amplitude.

Kurir.rs/MONDO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja