REKE U NAREDNA 24 SATA DOSTIŽU MAKSIMUM! Hidrolog otkriva kada prestaju padavine i upozorava: Stiže nam NOVI CIKLON, evo kada
Foto: Kurir TV, Rina

polave u srbiji

REKE U NAREDNA 24 SATA DOSTIŽU MAKSIMUM! Hidrolog otkriva kada prestaju padavine i upozorava: Stiže nam NOVI CIKLON, evo kada

Društvo -

U ovom trenutku vanredna situacija je usled obilnih padavina i poplava proglašena u 37 gradova i opština. Kakva se situacija očekuje u narednim danima, govorio je u emisiji Puls Srbije hidrologa Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Dejana Vladikovića.

puls
foto: Kurir televizija

- Što se tiče aktuelne meteorološle situacije najteže je na području Novog Pazara i centralne Srbije, na potezu između Varvarina i Smederevske palanke. Tu imamo vrlo intenzivne i nagle poraste vodostaja. Lepenica je jako visoka, kao i reka Lugomir i reka Belicu kod Jagodine. Očekuju se i porasti u istočnoj Srbiji u slivu reke Mlave, Peka i crnog Timoka. Mi smo izdali upozorenje da ćemo na par lokacija imati akcije vanredne odbrane od poplava, u području reke Mlave, reke Pek i reke Jasenice kod Smederevske palanke. Uočeni su i porasti kod zapadne i južne Morave - rekao je Vladiković.

Rekao je da se u naradna 24 sata očekuje ponovno jačanje padavina i rast vodostaja reka:

03:08

REKE U NAREDNA 24 SATA DOSTIŽU MAKSIMUM! Meteorolog: Od nedelje suvo vreme, a od 24. juna očekuje se NOVI CIKLON?!

- Kod nas je upaljen naradžasti alarm! Imamo ponovno jačanje padavina u centralnoj, istočnoj i jugoističnoj Srbiji zbog čega će reke dostići maksimum u naredna 24 časa.Zatim će postepeno dolaziti do smirivianja padavina. Od nedelje 18. do 24. juna imaćemo jedan mirniji period sa višom temperaturom i sa potpuno suvim vremenom. Nakon toga očekuje se novi ciklon, ali znatno blaži od trenutnog.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track