EU PODRŽALA IZMENE ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI! Vesić: Ovo je korak napred na putu Srbije ka članstvu u Uniji!
Gert Jan Kopman i Goran Vesić, Foto: Kurir

ministru stiglo pismo

EU PODRŽALA IZMENE ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI! Vesić: Ovo je korak napred na putu Srbije ka članstvu u Uniji!

Društvo -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić primio je pismo generalnog direktora u Direktoratu za susedstvo i pregovore o proširenju Evropske unije Gerta Jana Kopmana, u kojem je istaknut značaj što skorijeg usvajanja seta zakona koje je resorno Ministarstvo uputilo u skupštinsku proceduru, a što će Unija posebno vrednovati u narednom izveštaju o napretku Srbije.

Vesić je naveo da je Kopman u pismu pozdravio sve korake koje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture preduzima u pogledu usklađivanja domaćih propisa sa evropskim zakonodavnim okvirom i pravnim tekovinama.

Goran Vesić na terenu
Goran Vesić na terenufoto: MGSI

- U pismu je posebno ohrabrio Ministarstvo da nastavi sa dobrim radom, ističući da se raduje brzom usvajanju predloga zakona koji su upućeni u skupštinsku proceduru i što će posebno biti prepoznato u narednom izveštaju o napretku Srbije u procesu pridruživanja Evropskoj uniji - istakao je Vesić.

Naveo je da je poruka iz EU veoma važna kao potvrda dobrog rada Ministarstva na unapređenju zakonodavstva u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, jer su sve izmene zakona koje se predlažu, pre svega, u funkciji usklađivanja propisa sa Unijom, u korist građana Srbije.

Gert Jan Kopman je boravio u poseti Srbiji sredinom maja, kada se sastao sa ministrom Vesićem, i tom prilikom pozdravio najavljeno ukidanje Zakona o linijskoj infrastrukturi kroz Izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji, koje je Vlada Srbije nedavno uputila parlamentu na usvajanje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track