"KOŠ ZA DIJABETES" ORGANIZUJE UTAKMICU ZDRAVLJA! Osim basketa 3 na 3 i vrhunske atmosfere očekuju vas i OVI ZANIMLJIVI SADRŽAJI!
Foto: Kurir televizija

DOĐI NA BASKET!

"KOŠ ZA DIJABETES" ORGANIZUJE UTAKMICU ZDRAVLJA! Osim basketa 3 na 3 i vrhunske atmosfere očekuju vas i OVI ZANIMLJIVI SADRŽAJI!

Društvo -

Dragi prijatelji, Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda “Plavi krug”, organizuje jubilarni deseti turnir u basketu “KOŠ ZA DIJABETES".

Turnir će se održati u subotu, 1. jula 2023. godine, sa početkom u 10h na košarkaškom terenu Žarka Paspalja(Kičevska 14).

“Koš za dijabetes” će svečano otvoriti naša velika košarkaška zvezda Žarko Paspalj, a pored njega učestvovaće lekari, kompanije, članovi Udruženja i prijatelji koji podržavaju rad Plavog kruga. Kao i svake godine cilj je da se podigne svest o značaju fizičke aktivnosti, razmene iskustva i da se dobro zabavi u društvu mladih boraca koji žive sa dijabetesom kao i prijatelja Udruženja.

Na turniru se može izmeriti i nivo šećera u krvi, krvni pritisak i dobiti savet od aktivistima Udruženja za svakodnevne aktivnosti i dobru regulaciju dijabetesa. Takođe, jedna od ciljeva turnira je prikupljanje sredstava za nastavak rada Udruženja.

Da je u sportu najbolje druženje, razmena dobre energije i iskustva svima je poznato. Sport gradi pozitivan i borilački duh, smatra se jednim od načina prevencije za nastajanja dijabetesa tip 2, a svakako je odličan saveznik u svakodnevnoj glikoregulaciji osoba koje boluju od dijabetesa tip 1 ili 2.

Ovim putem pozivamo sve ljubitelje košarke, sporta i zdravog načina života da dođu i podrže rad Udruženja, kao što su to činili i do sada, na čemu su svi ćlanovi beskrajno zahvalni.

Pridružite nam se!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track