PUCAJU NA NJIH, EKSPLOZIJE, OVO NISTE VIDELI! Od 152 kandidata, već 55 napustilo obuku za Žandarmeriju, A ČEKA IH I OVO (Video)
Posle selekcione obuke, biće još obuka, Foto: Printscreen

ko preživi, pričaće

PUCAJU NA NJIH, EKSPLOZIJE, OVO NISTE VIDELI! Od 152 kandidata, već 55 napustilo obuku za Žandarmeriju, A ČEKA IH I OVO (Video)

Društvo -

Komandant Žandarmerije general Dejan Luković obišao je u Nastavnom centru Jasenovo instruktore i kandidate za prijem u Žandarmeriju koji se nalaze na selekcionoj obuci i poželeo im da sa uspehom završe obuku za prijem u ovu elitnu jedinicu koja je jedan od stubova bezbednosti države i ministarstva.

Specijalni Sud, Žandarmerija
foto: Zorana Jevtić, MUP Srbije

Komandant je kandidatima poručio da budu istrajni i snažni i da se potrude da uspešno završe selekcionu obuku i postanu deo porodice posebne jedinice Žandarmerije, navodi se u saopštenju MUP Srbije.

- Od vas očekujem da s ponosom i dostojanstvom nosite uniformu ove jedinice. Da budete oslonac narodu i državi i spremni da u svakom trenutku obavite zadatak koji se pred vas postavi. Da čuvate i branite suverenitet i bezbednost naše Srbije - istakao je Luković.

Ukazao je da kandidate nakon selekcione, očekuje osnovna obuka za Žandarmeriju, nakon čega će stati rame uz rame sa svojim kolegama u jedinici spremni i obučeni da obave najsloženije bezbednosne zadatke.

Od 368 prijavljenih kandidata, na selekcionu obuku za prijem u Žandarmeriju odazvalo se 152 kandidata, od kojih je do sada odustalo ili palo na eliminacionim ispitima 55.

Aleksandar Vulin, žandarmerija
foto: Mup Srbije

Kandidate koji izdrže ovaj deo obuke, očekuje završni ispit u vidu borbenog marša od oko 30 kilometara, sa borbenom opremom, naoružanjem i rancem sa oko 40 kilograma težine.

Nakon uspešno završene obuke i ispita kandidati koji prođu biće upućeni u odrede Žandarmerije, gde će pohađati Osnovnu obuku za Žandarmeriju u trajanju od 45 dana.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track