PREDATO SKORO 109.000 KOMADA: Vlasnici predavali i legalno oružje, neće ga u kući, plan uništenja biće napravljen
Foto: Kurir TV, Nenad Kostić

"Mi smo kao pripadnici MUP veoma zadovoljni"

PREDATO SKORO 109.000 KOMADA: Vlasnici predavali i legalno oružje, neće ga u kući, plan uništenja biće napravljen

Društvo -

BEOGRAD - Major policije Bojana Otović Pjanović izjavila je danas da su u akciji predaje nelegalnog oružja, koja je završena u petak, predata 108.883 komada oružja i minsko-eksplozivna sredstava.

"Mi smo kao pripadnici MUP veoma zadovoljni, prvenstveno zbog velike odgovornosti koju su naši građani pokazali. Svi smo zajedno dali doprinos da kao društvo budemo bezbedniji", rekla je Bojana Otović Pjanović za N1.

Kada je reč o svim prethodnim akcijama razoružavanja, ona je ukazala da je ova poslednja neuporediva u odnosu na one od pre.

"Sama činjenica da su vlasnici koji su imali oružje u legalnom posedu predavali je nesvakidašnja situacija, osvestila građane da ispitaju opravdanost posedovanja svakog komada oružja", objasnila je ona.

Upitan kako će se prikupljeno oružje uništavati, Otović Pjanović je rekla da će se napraviti plan uništenja, kao i da će najveći deo minsko-eksplozivnih biti uništen.

"Što se tiče oružja, tu imamo reciklažne centre gde se nose komadi oružja na uništenje. Veliki deo tih funkcionalnih delova oružja će se predati fabrici oružja Zastava, gde se pravi oružje za pripadnike policije i vojske", kazala je ona.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track