BUDUĆI SREDNJOŠKOLCI OVO OBAVEZNO TREBA DA ZNAJU: Evo kako izgleda obrazac za upis u srednju i šta sve treba popuniti
Foto: Shutterstock

obratite pažnju

BUDUĆI SREDNJOŠKOLCI OVO OBAVEZNO TREBA DA ZNAJU: Evo kako izgleda obrazac za upis u srednju i šta sve treba popuniti

Društvo -

Na portalu Moja srednja škola objavljen je raspored učenika po obrazovnim profilima, odnosno smerovima gimnazija, a od danas počinje i podnošenje prijava za upis, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

- Učenici svoj raspored mogu videti putem portala, unošenjem korisničkog imena i lozinke i izborom opcije lista želja u meniju. Kada se ona otvori, zelenom bojom je obeležen profil i srednja škola u koju je učenik raspoređen u prvom upisnom krugu - navode iz ministarstva i dodaju:

Loznica, đaci, škola, učenici
foto: Kurir/T.I.

- Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 3. jula, dok će dan kasnije, u utorak, biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

U prijavi za upis učenika u srednju školu treba navesti u koji razred se učenik upisuje, naziv srednje škole, u kom mestu se nalazi, područje rada kao i obrazovni profil za stručne škole odnosno smer za gimnazije.

Takođe, budući srednjoškolci ispisuju i lične podatke, a uz to treba dodati i u kojoj školi, mestu i koje školske godine je učenik završio prethodni razred, koje strane jezike je učio od 3. i od 5. razreda, koji strani jezik želi da nastavi sa učenjem, kao i koji izborni predmet bira versku nastavu ili građansko vaspitanje.

Podsetimo, na portalu Moja srednja škola možete proveriti sve evidentirane podatke za konkretnog učenika, ali i pronaći sve statističke podatke o osnovnim i srednjim školama kao i druge informacije koje mogu pomoći u pravil nom odabiru buduće škole.

Kurir.rs

Bonus video:

01:37

NIJE VIŠE SAMO OSNOVNA DOVOLJNA: Stiže velika promena u obrazovanju - i srednja škola POSTAJE OBAVEZNA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja