PROFESOR IZ ČAČKA KOJI JE DOBIO OTKAZ, ODLUKOM INSPEKCIJE VRAĆEN NA POSAO: Tužio direktora škole za mobing, imali nesuglasice
Foto: Gordana Plazinić

konačnu reč daće sud

PROFESOR IZ ČAČKA KOJI JE DOBIO OTKAZ, ODLUKOM INSPEKCIJE VRAĆEN NA POSAO: Tužio direktora škole za mobing, imali nesuglasice

Društvo -

Tihomir Simeunović, profesor Tehničke škole u Čačku koji je dobio otkaz 10. aprila, odlukom Republičke inspekcije rada vraćen je na posao. Još tada on je tvrdio da mu je otkaz uručen nezakonito, obrazlažući ga višegodišnjim nesuglasicama koje ima s direktorom škole.

U rešenju Nikole Savića, republičkog inspektora za rad se kaže da se profesor vrati na posao, dok sud ne donese pravosnažno rešenje.

Odlaže se izvršenje rešenja o otkazu, koje je potvrdio Školski odbor, do donošenja pravosnažne odluke suda. Žalba (od strane škole) ne odlaže izvršenje rešenja (povratak profesora na posao) – navodi se u rešenju inspektora Savića i dodaje da nije jasno opisano šta se profesoru stavlja na teret.

Tihomir Simeunović, Uroš Besedić
foto: Gordana Plazinić

Imajući u vidu sve činjenice i odredbe zakona, odnosno da poslodavac disciplinski postupak protiv zaposlenog nije vodio u skladu sa odredbama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, konstatovano je da je očigledno povređeno pravo zaposlenog – stoji još u rešenju.

Advokat Uroš Besedić je potvrdio da je profesor Simeunović vraćen na posao, ali rešenje nije želeo da komentariše jer su pred čačanskim pravosuđem su u toku tri sudska spora između direktora škole i profesora građevinske grupe predmete.

- Rešenje je stiglo u petak, a profesor je jutros uredno otišao na posao, u školu na svoje radno mesto. U toku su dva postupka pred Osnovnim sudom u Čačkuzbog proivremenog udaljenja i drugi zbog otkaza ugovora o radu i treći pred Višim sudom zbog mobinga. Dok postupci traju, nećemo ništa komentarisati – kazao je Besedić.

Kurir.rs/D.Č

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track