REKONSTRUKCIJA "RIBNIKARA" OD ČETVRTKA, KOŠTA 150.000 EVRA: Ministar otkrio koja firma će obaviti radove i šta će biti urađeno!
OŠ Vladislav Ribnikar, Foto: Nenad Kostić, Beta/Slobodan Miljević

adaptacija nakon masakra

REKONSTRUKCIJA "RIBNIKARA" OD ČETVRTKA, KOŠTA 150.000 EVRA: Ministar otkrio koja firma će obaviti radove i šta će biti urađeno!

Društvo -

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević izjavio je za Kurir da u četvrtak počinju radovi na adaptaciji OŠ "Vladislav Ribnikar" u kojoj se 3. maja dogodio nezapamćeni masakr kada je učenik sedmog razreda (13) ubio devetoro učenika i školskog čuvara, a petoro đaka i nastavnicu ranio!

Podsetimo, rekonstrukcija škole bila je jedan od glavnih zahteva roditelja učenika koji pohađaju ovu osmoletku.

- Rekonstrukcija počinje u četvrtak. Posao radova će izvršiti kompanija "Jadran", koja je izabrana sa najpovoljnijom ponudom po sprovedenom postupku u kojem je učestvovalo 11 ponuđača okupljenih oko 7 ponuda. Plan je da se do početka školske godine izvedu radovi na adaptaciji i sanaciji enterijera dela objekta škole sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića - rekao je ministar Blagojević za Kurir.

Vračar, knjiga žalosti, OŠ Vladislav Ribnikar
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Vrednost radova iznosi 18 miliona dinara sa PDV-om, što je nešto više od 150.000 evra.

- Imali smo ograničenje koje se tiče vremena koje imamo na raspolaganju i biće urađeno sve ono što realno može da bude urađeno za dva meseca, a to su radovi na delu enterijera objekta iz ulice Svetozara Markovića - objašnjava ministar.

Kada je reč o rekonstrukciji dela objekta škole u kojoj se desio masakr, Blagojevič kaže da je to tema razgovora sa roditeljima učenika i sa porodicama žrtava.

- Izvesno je da će biti napravljen memorijal, izvesno je da će ključna biti reč porodice žrtava kada je koncept tog memorijala u pitanju. Kada ti razgovori budu okončani javnost će biti obaveštena o ishodu tih razgovora - naglasio je naš sagovornik.

Marko Blagojević
Marko Blagojevićfoto: Marina Lopičić

Inače, planirano je da radovi na rekonstrukciji budu okončani do 1. septembra kako bi svi učenici u tom delu škole mogli da pohađaju nastavu.

Igor Đorđević predsednik Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" kaže za Kurir da se u delu škole koji se renovira nalazi 20 učinica, biblioteka, dve zbornice, produženi boravak i dve sale.

Igor Đorđević
Igor Đorđevićfoto: Petar Aleksić

- Zgrada će biti okrečena, sređivaće se toaleti, menjaće se vrata, uradiće se parket, dakle, sve ono što je neophodno da bi se taj deo škole doveo u red i eventualno još nešto šta se na licu mesta bude primetilo da je problematično, a da je bitno. Jedino što se neće raditi u ovoj fazi jeste menjanje instalacija - naveo je Đorđević.

Od septembra će 42 odeljenja pohađati nastavu po smenama.

- Časovi neće biti kabinetskog tipa, već će svako odeljenje imati nastavu u svojoj učionici - dodaje Đorđević.

Kurir.rs/ M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track