ŽENA SRBINA PRIPADNIKA VAGNERA OTKRILA DETALJE: Uroš (28) koji je poginuo u Bahmutu imao je buran život! HAPSILI GA I RUSI
Foto: EPA Arkady Budnitsky, Printscreen Facebook

u rusiji živeo 10 godina

ŽENA SRBINA PRIPADNIKA VAGNERA OTKRILA DETALJE: Uroš (28) koji je poginuo u Bahmutu imao je buran život! HAPSILI GA I RUSI

Društvo -

Srpski dobrovoljac Uroš P., koji je poginuo u Bahmutu u Ukrajini kao plaćenik grupe Vagner, imao je burnu karijeru na ratištu - čak toliko da je bio nestao u novembru 2018. kada su ga otcepljene proruske vlasti pozvale na razgovor. Ovu informaciju otkrila je njegova supruga, Ruskinja Elena B., od koje se kasnije razveo.

Elena B. je kazala da je vojna policija u gradu Lugansku pozvala Uroša na razgovor 24. novembra 2018. dok se borio za proruske snage u toj oblasti. Ona je optužila vlasti da su ga držali bez jasnog razloga.

- Pozvan je na "razgovor". Nakon toga je prekinuta svaka veza sa njim - rekla je za BIRN putem ruske onlajn društvene mreže VK.

Uroš je poslednji put ažurirao status na Fejsbuku u septembru 2018. godine. Elena B. je rekla da je otišao da se bori u oblasti Luganska 2014. godine i pridružio se Sedmoj brigadi.

Uroš Prvulovič
foto: Printscreen Facebook

U Ukrajini od marta 2015.

Podsetimo, Uroš P. se nalazio na teritoriji Ukrajine koja je pod kontrolom ruskih snaga od marta 2015. godine, a tamo se i oženio i zasnovao porodicu. Sa Elenom B. je dobio dete, ali taj brak je okončan razvodom.

Ne zna se kada je tačno poginuo, a priča se aktualizovala kada se šef Vagnera Jevgeniji Prigožin sa svojim sledbenicima povukao u Belorusiju i kada mu deo plaćenika Vagnera potpisuje ugovore s Ministarstvom odbrane Rusije, čemu su se mnogi iz te skupine donedavno protivili.

Saučešće snajperiste

Saučešće porodici je na svom Telegram kanalu objavio snajperista Dejan B., koji nije hteo da izgovori Uroševo prezime, ali su poklonici ruske agresije shvatili o kome je reč.

- Poginuo je u borbama za Artjomovsk (kako Rusi zovu Bahmut), a telo mu je pronađeno pre deset dana. Ne možemo objavljivati gde će biti sahrana, ali sam ja mislio otići na tu sahranu, ali zbog obaveza, nažalost, ne mogu - rekao je snajperista, koji je ovu vest objavio na kraju svog video klipa o stanju na frontu, koji je trajao dvadesetak minuta.

Blic.rs/Balkan Insight

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track