"AKO VAM UKRADU AUTO, OSIGURANJE VAM VRAĆA PUN IZNOS" Iz AMSS savetuju za gužve na granicama: Građani moraju da urade OVO pre puta
Foto: Marina Lopičić, Rina

kurir tv

"AKO VAM UKRADU AUTO, OSIGURANJE VAM VRAĆA PUN IZNOS" Iz AMSS savetuju za gužve na granicama: Građani moraju da urade OVO pre puta

Društvo -

Tag uređaj je novi način plaćanja putarine, koji olakšava putovanje na mnogo načina.

Osim uštede pri plaćanju putarine, prednost ovih vozača je i ta što neće morati da čekaju u traci u kojoj naplatu putarine obavlja službenik, već biraju onu iznad koje je natpis ENP.

Inače, tag nema vremensko ograničenje korišćenja i na njemu se nalaze registarski broj vozila, kategorija puta i iznos plaćene putarine.

Naplatna Rampa
foto: Shutterstock

A kakva je trenutno situacija na putevima istraživala je novinarka Lena Sudar, a njen sagovornik je Nevena Damjanović iz AMSS-a.

- Veliki broj stranih državljana prolazi kroz našu zemlju, vikendom je nešto veći intezitet saobraćaja. Generalno, veći je broj vozila iz dana u dan. Ono što bih savetovala ljudima kako bi izbegli gužve jeste da se informišu na vreme. Ukoliko ima velikog zadržavanja na granicama, biće brže da koriste alternativne prelaze. Ima i dosta radova, stoga je dosta deonica zatvoreno, recimo, danas za sve koji putuju za Crnu Goru ima zastoj na graničnom prelazu Špiljani.

Potom se Damjanović osvrnula na aktuelan problem u kojem se kradu automobili naših građana:

00:59

AKO VAM UKRADU AUTO, OSIGURANJE VAM VRAĆA PUN IZNOS AMSS savetuje za gužve na granicama: Građani moraju da urade OVO pre puta

- Svakako da mogu da osiguraju kod nas za to, u pitanju je kasko, a sve informacije građani mogu pogledati na sajtu. Prednost je ta da u slučaju krađe mogu da povrate iznos novac u kojoj je vrednosti vozilo. Ne samo u slučaju krađu, imamo kasko polisu u slučaju vremenskih nepogoda, maltene za sve ima osiguranje AMSS-a.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja