SKANDALOZNI PLES U LESKOVCU: Radnik koji je snimao plesačicu i to objavio biće kažnjen
Foto: Twitter Printscreen

SKANDALOZNI PLES U LESKOVCU: Radnik koji je snimao plesačicu i to objavio biće kažnjen

Društvo -

U momentu smo razmišljali da prekinemo sporni nastup, ali smatrali smo da bismo takvim prekidom izazvali još veći skandal i pometnju u programu. Izvinjavamo se građanima, kažu iz TO Leskovac

Na gradskom trgu u Leskovcu na 17. međunarodnom karnevalu jedna plesačica je igrala „bludni ples“ u crveno-crnom donjem vešu, širila noge i simulirala seks, i to pred decom koja su s roditeljima bila u publici!

Na društvenim mrežama kruži video-snimak na kom se vidi devojka koja izvodi svoju, po ocenama mnogih na društvenim mrežama, skandaloznu tačku, a među komentarima mogu se pročitati i kritike upućene roditeljima, koji je trebalo da decu odvedu kad su videli taj „ples“. Nemali broj građana Leskovca negodovao je što se ovo desilo u njihovom gradu, i to na kulturno-umetničkoj i obrazovnoj manifestaciji koju posećuju i društva iz inostranstva, a na kojoj u publici uvek ima dosta dece s roditeljima.

Jedini rekvizit na podijumu plesačici je bio crvena stolica, koju je u jednom trenutku čak i bacila. Tokom performansa više puta je širila noge, a šokirani posetioci su govorili da je taj stiptiz nedopustiv, mada, ruku na srce, nije bilo striptiza, ali neprimerenih i erotikom nabijenih pokreta je i te kako bilo.

Nisu se samo građani sablaznili ovim bludnim nastupom već i organizatori programa, predstavnici Turističke organizacije Leskovac, koji su juče poslali saopštenje povodom mnogobrojnih reakcija na društvenim mrežama i portalima zbog nastupa akrobatske grupe USB iz Niša.

Gradonačelnik  Goran Cvetanović  nije odgovorio na  pitanja Kurira  povodom događaja  u gradu koji  predvodi
Gradonačelnik Goran Cvetanović nije odgovorio na pitanja Kurira povodom događaja u gradu koji predvodifoto: Twitter

- Akrobatska grupa USB iz Niša učestvovala je na Festivalu vatre na Karnevalu Leskovac peti put zaredom. Četiri prethodna nastupa izazvala su oduševljenje kod publike, te su i peti put angažovani od strane nas kao organizatora manifestacije. Prvi put deo njihovog performansa je bio sporan plesni nastup. Kao dugogodišnji saradnici, mislili smo da će njihov nastup biti na visokom profesionalnom nivou kao i prethodnih godina. Na naše veliko iznenađenje, izvedena je plesna tačka i mi kao organizatori smo bili iznenađeni onim što smo videli - navodi se u saopštenju dostavljenom Kuriru i dodaje:

- U momentu smo razmišljali da prekinemo sporni nastup, ali smatrali smo da bismo takvim prekidom izazvali još veći skandal i pometnju u programu. Ovom prilikom osećamo potrebu da se izvinimo građanima Leskovca i široj javnosti i da zamolimo za razumevanje za sporni nastup, za koji osećamo moralnu odgovornost. Nakon četvorogodišnje saradnje, a shodno problemu koji su napravili na petom nastupu u Leskovcu, obaveštavamo vas da se akrobatska grupa USB iz Niša iz navedenih razloga nikad više neće pojaviti na Karnevalu Leskovac.

Iako je za ovu manifestaciju iz gradskog budžeta izdvojeno čak devet miliona dinara, iz organizacije nisu odgovorili na pitanje Kurira koliko ih je koštala pomenuta „bludna tačka“. Kurir je juče ovim povodom pozvao i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, uputili smo mu poruke na Vajberu i Vocapu, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili njegov komentar onoga što se desilo u gradu na čijem je čelu.

Iz akrobatske grupe USB rekli su nam da ne žele ništa da komentarišu.

O KARNEVALU U LESKOVCU

  • To je kulturno-umetnička manifestacija koja je ove godine trajala od 5. do 8. jula
  • Na Karnevalu je gostovalo ukupno 30 kulturno-umetničkih grupa iz zemlje i inostranstva
  • Nastupali su i učesnici iz Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske i daleke Indonezije
  • Iz gradskog budžeta je za ovogodišnji karneval izdvojeno devet miliona dinara

TURISTIČKA ORGANIZACIJA SRBIJE

Ovakvi sadržaji su neprimereni

l Iz Turističke organizacije Srbije kažu za Kurir da organizacija događaja i manifestacija prema planu lokalnih turističkih organizacija nije u nadležnosti Turističke organizacije Srbije:

- Lokalne turističke organizacije ili druge organizacije same definišu program, ugovaraju pružaoce usluga i mi u TOS ni na koji način nismo uključeni u kreiranje ni kasnije, u organizaciju svih tih događaja. Nas LTO obaveštavaju o nazivu i terminu događaja u cilju popisivanja svih manifestacija koje objavljujemo u kalendaru događaja na našem sajtu. Razumemo zabrinutost roditelja i javnosti. Mišljenja smo da su ovakvi sadržali neprimereni, ne samo za kulturno-umetničke manifestacije već i za sve druge javne događaje koji su namenjeni širokoj publici.

NEBOJŠA KOCIĆ, DIREKTOR TOL

Radnik koji je objavio snimak biće kažnjen

Nebojša Kocić
foto: Youtube/Agro Jug

l Kako piše lokalni portal Rešetka, radnik Turističke organizacije Leskovac je snimao ovaj skandalozni nastup i okačio ga na svoj Tiktok profil. Nebojša Kocić, direktor TOL, rekao je za pomenuti portal da će radnik biti disciplinski i novčano kažnjen.

On je objasnio da je radnik taj snimak, koji se proširio društvenim mrežama i uzburkao javnost, objavio na svom zaključanom Tiktok profilu, ali da ga je neko ipak skinuo i podelio široj javnosti.

- U pitanju je besmisleniji neopravdani potez i snosiće zbog toga konsekvence - rekao je Kocić.

Kurir.rs/Aleksandra Kocić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track