U DVA SRPSKA GRADA KAO U KOTLU: Temperatura raste svakim satom, a onda tokom noći stiže TOTALNI OBRT! (FOTO)
Foto: Nemanja Nikolić

vremenska prognoza

U DVA SRPSKA GRADA KAO U KOTLU: Temperatura raste svakim satom, a onda tokom noći stiže TOTALNI OBRT! (FOTO)

Društvo -

Srbija usred toplotnog talasa, i u 12 časova u skoro svim gradovima i mestima u Srbiji zabeleženo je oko 30 stepeni ili više, čak je i u Sjenici u ovo vreme izmereno 29 stepeni! Tačno u podne dva najtoplija grada u Srbiji su Negotin i Zaječar, gde je izmereno 34 stepeni Celzijusovih da bi već u 13 sati ona u Zaječaru dostigla 36, a Negotinu 35 Celzijusa!

Danas su među najtoplijim gradovima u našoj zemlji, sa izmerenih 33 stepena u podne bili Banatski Karlovci, Smederevska Palanka, Kikinda, zatim slede gradovi gde su u podne izmerena 32 stepena - Loznica, Valjevo, Veliko Gradište, Kraljevo, Kuršumlija, Kruševac, Niš, Leskovac, Dimitrovgrad.

temperatura u gradovima, vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U novoj vremenskoj prognozi Marko Čubrilo, meteorolog, napominje da će sreda ponovo biti ekstremno topla i u najtoplijem delu dana maksimalne temperature će biti od +34 do +38 stepeni Celzijusa.

- Poslepodne i uveče se preko zapadnih i severnih delova regiona očekuje premeštanje slabog, hladnog fronta. Kao i prošle sedmice i vrlo mala količina vlažnog i svežijeg vazduha će u kontaktu sa pregrejanom atmosferom nad nama usloviti jaku destabilizaciju i pokretanje snažnih grmljavinskih sistema - kaže Čubrilo.

Kako dodaje dalje, u sredu posle pode i u noći ka četvrtku nad severozapadnim, severnim, a zatim i istočnim delovima Hrvatske, zapadom i severom Bosne i Hercegovine, nad Vojvodinom, severozapadom Srbije, severom Šumadije i severoistokom Srbije biće vrlo nestabilno uz snažne grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode.

- Ponovo će biti povoljnih parametara za razvijanje superćelijskih oluja – napominje Čubrilo i dodaje da će tek u sredu moći detaljnije da procenu tu opasnost.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track