POGLEDAJTE TRENUTNO KRETANJE SUPERĆELIJSKE OLUJE Bliži se Srbiji velikom brzinom! Objavljeni jezivi snimci nevremena u Kruševcu
Foto: Printscreen/Rainalarm

najavljeno nevreme i za večeras

POGLEDAJTE TRENUTNO KRETANJE SUPERĆELIJSKE OLUJE Bliži se Srbiji velikom brzinom! Objavljeni jezivi snimci nevremena u Kruševcu

Društvo -

Superćelijska oluja koja nekoliko dana unazad pravi haos širom Srbije, najavljena je i za večeras, a centralni i zapadni delovi države već su pretrpeli velike nanose grada praćene jakim vetrom i kišom.

Naime, na udaru bili su okolina Kruševca, Čačak, Kraljevo, Trstenik i Aleksinac, gde je grad pao u velikim nanosima praćenim vetrom i kišom.

Ispod pogledajte trenutni radarski snimak superćelijske oluje na području Balkana koja se kreće ka Srbiji:

superćelijska oluja
foto: Printscreen/Rainalarm
superćelijska oluja
foto: Printscreen/en.sat24.com

Beograd u pripravnosti

Iako je jutro u Beogradu bilo svežije i ponegde sunčano, tokom poslepodneva se naoblačilo i prisutan je slabi do umereni severozapadni vetar.

Takođe, prisutna je pojava grmljavine.

Međutim, uveče i tokom noći očekuje se nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom, kao i uslovima za nepogode sa jakim i olujnim severozapadnim vetrom, ponegde i gradom.

Na društvenim mrežama takođe su objavljeni novi snimci iz Kruševca.

Takođe, u Ivanjici i Arilju uništeni su malinjaci.

Upozorenje RHMZ

Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata još danas očekuje jaka grmljavinska aktivnost. Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz:

* ponegde krupan grad (> 5 cm u prečniku),

* kratkotrajno olujne udare vetra (> 24 m/s),

* i izolovano orkanske udare vetra (> 28 m/s).

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u kasnijim popodnevnim i večernjim satima u severnim, zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije.

Za konkretne lokacije ćemo izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track