SUPERĆELIJSKA OLUJA NAPRAVILA VELIKU ŠTETU U SRBIJI: Uništeni usevi, vetar lomio drveće, grad tukao sve pred sobom! (VIDEO)
Foto: screenshot

saniraju se posledice

SUPERĆELIJSKA OLUJA NAPRAVILA VELIKU ŠTETU U SRBIJI: Uništeni usevi, vetar lomio drveće, grad tukao sve pred sobom! (VIDEO)

Društvo -

Srbija je juče ponovo bila na udaru snažnog nevremena uz pljuskove, grmljavinu i jak vetar.

Krupan grad i olujni vetar naneli su veliku štetu u mestima širom Srbije.

Davor Vidović, pomoćnik načelnika Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice, rkeao je za RTS da je do sada proglašena vanredna situacija u sedam gradova i opština.

"I to dve vanredne situacije na teritoriji celog grada – Novog Sada i Sremske Mitrovice i na teritoriji četiri opštine – Šid, Ruma, Irig, Sečanj i na delu teritorije opštine Požega", dodaje Vidović.

Ističe da su vatrogasci poslednjih dana reagovali 495 puta, kao i da je bilo ukupno angažovano 1.186 vatrogasaca sa 454 vozila, ali i 172 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih jedinica.

"Većina intervencija bilo je uklanjanje oborenih stabala, delova fasade i određenih broj požara koji su nastali kao posledica udara groma", dodaje Vidović.

Navodi da su samo juče intervenisali 177 puta.

"Juče se dosta radilo na otklanjanju posledica nevremena koje prekjuče pogodilo Srbiju, dok je tokom popodneva došlo do stvaranja novih problema gde smo morali oppet da intervenišemo", navodi Vidović.

Naglašava da su tokom noći intervenisali u Zaječaru, Soko Banji, Loznici, Kruševcu i Nišu.

Ističe i da pomažu i u obezbeđivanju električne energije, kao i da su na terenu njihova četiri velika agregata na teritoriji Vojvodine, kao veliki broj malih agregata.

Velika materijalna šteta

Na društvenim mrežama ljudi objavljuju fotografije i snimke na kojima se vide strašne posledice superćelijske oluje koja je pogodila veći deo Srbije. Snimci stižu iz Kraljeva, Zaječara, Bačke Palanke...

Grad je uništio useve, automobile, gde god je pao ostavio je trag i pričinio veliku štetu.

Usled obilnih padavina reke su tekle ulicama, dok je vetar lomio granje i obarao stabla.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track