"VIDELI SMO DA SE NEŠTO PRIBLIŽAVA, A ONDA..." Ispovest Novosađanke kojoj se kran ZAKUCAO U TERASU: Gromovi su odzvanjali posvuda!
Foto: printscreen/instagram/192_rs

stravično nevreme pustošilo sve pred sobom

"VIDELI SMO DA SE NEŠTO PRIBLIŽAVA, A ONDA..." Ispovest Novosađanke kojoj se kran ZAKUCAO U TERASU: Gromovi su odzvanjali posvuda!

Društvo -

Tokom nezapamćene oluje koja je sinoć pogodila Novi Sad srušio se kran na gradilištu u Ulici Veselina Masleše a u prilog tome koliki je nalet vetra pretrpeo govori i činjenica da je pao preko zgrade, prelomio se i upao u dvorište zgrade u susednoj Kopernikovoj ulici.

Na sreću niko nije povređen tokom ovog incidenta a pričinjena materijalna šteta tek treba da se utvrdi jer su pored zgrade u izgradnji oštećene još dve useljene zgrade, jedan u Veselina Masleše, a druga u Kopernikovoj ulici gde je završio deo krana. Okupljeni stanari okolnih zgrada nemo su gledali prelomljeni kran i odmahujući glavom u neverici pitali se kako je moguće da u ovom incidentu niko nije povređen.

- To se desilo baš u onom najjačem naletu oluje kada su gromovi odzvanjali sa svih strana. Čuli smo da je nešto puklo i pomislili da je grom udario negde u blizini ali je taj zvuk bio čudniji, kao da se krivi ili lomi gvožđe. Tada smo kroz pljusak videli da se nešto približava terasi i pomislili da je vetar poneo neku otkinutu granu. Odjednom je to udarilo u našu zastakljenu terasu i kada smo izašli i imali smo šta da vidimo. Vrh krana sa gradilišta iza naše zgrade bio nam je u terasi - priča nam zapanjeno stanarka zgrade u Kopernikovoj ulici.

Kaže da se jako uplašila ali da su je ukućani smirili, prvenstveno njen suprug koji joj je rekao da će sve biti u redu i da im ne može naškoditi čak i ako kran sada otpadne.

Kaže da se jako uplašila ali da su je ukućani smirili, prvenstveno njen suprug koji joj je rekao da će sve biti u redu i da im ne može naškoditi čak i ako kran sada otpadne.

- Muž mi je rekao da će ga i ako pukne gravitacija povući dole pravolinijski i da neće upasti u terasu ali će povući dobar njen deo a i oluja je počela polako da se smiruje pa sam se i ja malo smirila. Kada je stalo i kada smo izašli u dvorište imali smo i šta da vidimo. Kran je ostao savijen preko našeg krova u Kopernikovoj, a većim, donjim delom, pao je pored gradilišta i uz susednu zgradu u Veselina Masleše. Neverovatan prizor - priseća se sagovornica.

Njen komšija kaže da je morao odmah po padu krana da izađe na ulicu i proveri da li mu je oštećen auto.

1 / 9 Foto: Zorana Jevtić

- Žena me je odgovarala ali nisam mogao da sedim skrštenih ruku i đavo mi nije dao mira. Izašao sam po onom kijametu da proverim da li su nam oštećena kola. Ispostavilo se da nije nastradao nijedan auto što je pravo čudo. Laknulo mi je kada sam video prvo da nema povređenih ljudi jer je kran pao na put uz zgrade a ne pravolinijski preko zgrade ili na drugu stranu. Da se to desilo, nekome je kran mogao upasti u stan ne daj bože a stradali bi ili automobili u našem dvorištu ili desetak automobila parkiranih uz put na parkiralištu - tvrdi sagovornik.

Dok se oluja smirivala na licu mesta pojavili su se investitori i građevinski radnici na gradilištu i počeli da sklanjaju nered a policija i nadležna inspekcijska služba izvršili su uviđaj. Pričinjena je velika materijalna šteta koja tek treba da bude utvrđena.

Podsetimo, tokom nezapamćene oluje u Novom Sadu, u kojoj je stradao dečak (12), tokom večeri snažan vetar je oborio kran koji je pao na zgradu. Kran je pri padu oštetio tri okolne zgrade, a on je pao sa okolnog gradilišta.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track