RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE: Ovom delu Srbije preti KRUPAN GRAD I OLUJNI VETAR, očekuju se velike količine padavina za kratko vreme
Foto: printscreen Instagram192

izolovana pojava pljuskova sa grmljavinom

RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE: Ovom delu Srbije preti KRUPAN GRAD I OLUJNI VETAR, očekuju se velike količine padavina za kratko vreme

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod Srbije hitno se oglasio novim upozorenjem na nevreme, a takođe su izdata još dva upozorenja za naredne dane.

- Na krajnjem jugu Srbije (područje Pčinjskog okruga) izolovana pojava pljuskova sa grmljavinom. U zoni pljuska lokalno grad i jak vetar - piše na sajtu RHMZ.

Iako se u većem delu Srbije danas očekuje stabilizacija vremena, na jugu zemlje jaki izolovani grmljavinski razvoji usloviće:

- lokalno krupan grad (> 5 cm u prečniku)

- kratkotrajno olujni vetar i lokalno veću količinu padavina (> 20 mm) za kratko vreme, stoji u upozorenju RHMZ za danas.

najava, nepogode, grad, RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

Pored toga, RHMZ je objavio i upozorenje na ekstremne temperature za naredne dane, 24. i 25. jul:

- Maksimalna temperatura u većini mesta u ponedeljak (24.07.) od 34 do 37 °C, dok će u utorak u centralnoj i južnoj Srbiji biti još toplije - od 37 do 40 °C.

nevreme, grad, nepogode
foto: Printscreen RHMZ

Na kraju, stoji i upozorenje na naglu promenu vremena od 25. jula:

- U utorak (25.07.) krajem dana na severu, a u sredu (26.07.) i u ostalim krajevima nagla promena vremena uz kišu, pljuskove, grmljavinu i pad temperature za oko 15 stepeni. U zoni grmljavinskih razvoja očekuju se grad, kao i olujni vetar koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (veće od 28 m/s), navodi se.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track