PREDSEDNICA AKS NAVODNO PODNELA NEOPOZIVU OSTAVKU! Razlog za sada nije poznat, a na čelo Advokatske komore Srbije došla je 2021.
Jasmina Milutinović, Foto: ATA images

Prema pisanju Ucentar Jasmina Milutinović silazi za funkcije

PREDSEDNICA AKS NAVODNO PODNELA NEOPOZIVU OSTAVKU! Razlog za sada nije poznat, a na čelo Advokatske komore Srbije došla je 2021.

Društvo -

Kragujevački Ucentar objavio je kao ekskluzivnu informaciju da je predsednica Advokatske komore Srbije Jasmina Milutinović podnela neopozivu ostavku na ovu važnu funkciju.

Neposredan povod za povlačenje sa funkcije predsednice AKS za sada nije poznat, a portal navodi da je informaciju dobio nezvanično i podseća da je Ucentar u nedavno objavljenom tekstu kritikovala rad Jasmine Milutinović koji se tiče donošenja spornih odluka koje za cilj imaju sprečavanje rešavanja višedecenijskih problema građana.

Jasmina Milutinović
Jasmina Milutinovićfoto: ATA images

Predsednica AKS se nije oglasila nakon pisanja kragujevačkog portala, tako da nije ni potvrdila niti demantovala ovu vest.

Na funkciju potpredsednik Advokatske komore Srbije stupila je 16. septembra 2017. godine. Takođe, sekretar je Advokatske akademije Advokatske komore Srbije i predavač na ovoj akademiji na katedri za građansko pravo, oblast stvarno pravo i radno pravo.

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirala je 1982 .godine. Pravosudni ispit položila je pred Ministarstvom pravde Republike Srbije dve godine kasnije.

U imenik advokatskih pripravnika Advokatske komore Čačak upisana je od 1. januara 1983. godine na praksi u advokatskoj kancelariji Jovana Vučkovića u Čalku do 1. februara 1984.godine.

Od 1. marta 2002 do 1. oktobra 2002. godine godine radila je kao šef kabineta predsednika Narodne skupštine Srbije. Od maja 2006. do 16. septembra 2017.godine, u tri mandata, bila je predsednik Advokatske komore Čačak.

Kurir/Ucentar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track