GRUPA OD 11 PRIJATELJA SVIRA U KNEZU ZA SVOJU BOLESNU DRUGARICU! Skupljaju novac za lečenje njihove Jovane!
Prijatelji sviraju za bolesnu drugaricu, Foto: Printscreen TikTok

humano

GRUPA OD 11 PRIJATELJA SVIRA U KNEZU ZA SVOJU BOLESNU DRUGARICU! Skupljaju novac za lečenje njihove Jovane!

Društvo -

Grupa od 11 prijatelja uradila je nešto nesvakidašnje i oduševila korisnike društvenih mreža, ali i prolaznike u Knez Mihailovoj!

Naime, grupa prijatelja svirala je i prikupljala novac za lečenje svoje bolesne drugarice Jovane.

- Ljubav prijatelja je lek. Lepši od najboljih i najlepših koncertnih dvorana su srca ove dece koja sviraju za svoju prijateljicu, sestricu Jovanu, 11 prijatelja svira u Knez Mihailovoj i skuplja novac za lečenje njihove Jovane - navodi se na Tiktok stranici "Dnevna doza Beograda".

Mladići su svirali pesmu "Jovano, Jovanke".

@dnevnadozabeograda Ljubav prijatelja je lek Lepši od najboljih i najlepših koncertnih dvorana su srca ove dece koja sviraju za svoju prijateljicu, sestricu Jovanu JEDAN SASVIM OBIČAN DAN U BEOGRADU... 11 prijatelja sviraj u Knez Mihajlovoj i sakupljaju novac za lečenje njihove Jovane... Beograd i Srbija imaju nešto... Nešto sto nikome na ovom svetu nije jasno šta je... Ali te proguta...svojom jednostavnošću i humanošću. ❤️ 1492 na 3030 #fypシ゚viral #fypage #fyp #srbija #srbija #dnevnadozabeograda #beograd #belgrade #serbia #beogradinfo #knez #knezmihajlova #knezmihailova ♬ original sound - Dnevna doza Beograda

- Beograd i Srbija imaju nešto, nešto što nikome na ovom svetu nije jasno šta je, ali te proguta svojom jednostavnošću i humanošću - navodi se u opisu video snimka.

- Dok je ovih mladih ljudi ne treba da brinemo za našu Srbiju - navodi se u jednom od komentara.

Grupa prijatelja svirala je za drugaricu Jovanu Pavlović (29), kojoj su potrebna novčana sredstva kako bi lečenje nastavila na Kubi.

- Jovani se bolest manifestovala u oktobru 2022. godine u vidu progresivnog pogoršanja oštrine vida, duplih slika i jutarnjih glavobolja kada joj je nakon kliničke i dijagnostičke obrade potvrđena tumorska promena na mozgu. Hitno je u novembru 2022. godine operisana na Klinici za neurohirurgiju u Beogradu, a nakon operacije PH nalaz je pokazao da se se radi o najagresivnijoj vrsti tumora- zloćudnom tumoru slepoočnog režnja mozga (C71.2 Neoplasma malignum cerebri, lobi temporalis). Postoperativno lečenje sprovedeno je na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije zračnom terapijom i hemioterapijom, koje i dalje traju - navodi se na sajtu Fondacije "Budi human" i dodaje:

Joavana Pavlović
Joavana Pavlovićfoto: Printscreen TikTok

- Da bi se vratila njenoj prvoj ljubavi - violini, kao i njenim đacima, Jovana želi da u toku primanja hemioterapije lečenje nastavi i u klinici na Kubi primenom vakcina jer su mogućnosti daljeg lečenja u Srbiji iscrpljene. Sredstva su potrebna za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, terapije, operaciju gama nožem, kao i za troškove puta i smeštaja u toku lečenja.

Ukoliko želite da pomognete Jovani možete poslati SMS sa tekstom 1492 na 3030 ili uplatom na neki od računa.

Ovako možete pomoći

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001670762-44

Uplatom na devizni račun:

160-6000001671204-76

IBAN:

RS35160600000167120476

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja