DA LI SE PLAĆA ROMING U CRNOJ GORI: Ovo je važno znati, a posebno se odnosi na internet! Sve isto važi i za još 3 zemlje!
slobodno razgovarajte i šaljite poruke sa plaže, Foto: Shutterstock

sve zanima u jeku turističke sezone

DA LI SE PLAĆA ROMING U CRNOJ GORI: Ovo je važno znati, a posebno se odnosi na internet! Sve isto važi i za još 3 zemlje!

Društvo -

Kada ste u Crnoj Gori na letovanju slobodno koristite svoj telefon bez straha da će vam račun biti ogroman! Jednostavno, roming tarife tamo za one koji imaju srpski broj ne postoje!

Od 1. jula 2021. državljani Srbije koji su pretplatnici kod bilo kog domaćeg operatera ne plaćaju dodatne troškove rominga samo u Crnoj Gori, već i Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Albaniji.

Kada je reč o razgovorima i SMS porukama, one tarifiraju kao da korisnik nije ni napustio Srbiju, ali je upotreba interneta ograničena. Svaki operator određuje koliko gigabajta može da se koristi u regionu bez dodatnog troška.

Pojednostavljeno rečeno - ta količina zavisi od tarifnog paketa koji korisnik ima, tako da ne postoji jedinstvena kvota, već se razlikuje od paketa do paketa.

Ovaj model međudržavne saradnje nazvan "Roming kao kod kuće" se koristi prema uslovima koji važe u nacionalnom saobraćaju, ali za sve nedoumice je najbolje pozvati operatera čiji ste pretplatnik.

Nakon potrošenog besplatnog nacionalnog saobraćaja, naplata se obavlja pod istim uslovima kao i u domaćem.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track