BIVŠEM KOŠARKAŠKOM REPREZENTATIVCU OLUJA UNIŠTILA NJIVU! Preduzeo sam sve mere, ali ovakvu oluju NISAM MOGAO DA PREDVIDIM
Foto: kURIR TELEVIZIJA

nevreme

BIVŠEM KOŠARKAŠKOM REPREZENTATIVCU OLUJA UNIŠTILA NJIVU! Preduzeo sam sve mere, ali ovakvu oluju NISAM MOGAO DA PREDVIDIM

Društvo -

Šteta od oluje u opštini Šid gde su uništeni poljoprivredni zasadi se prema prvim informacijama procenjuje na čak 14 miliona evra. Mnoga gazdinstva ostala su bez više hektara useva, a neki i bez svih.

Jedno od gazdinstava je u vlasništvu nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Srbije Aleksandra Rašića kome je oluja uništila oko šest hektara kruške što je 95 odsto zasada.

JUTARNJI
foto: kURIR TELEVIZIJA

- Na celom zasadu, uradili smo sve agrotehničke mere, kako bi bilo vode kad su periodi suše i sve ostalo, ali ovo što je zadesilo zemlju, zaista se nikada nije dogodilo. Pod jakim naletom vetra popucali su stubovi i oni su praktično izvaljeni na mestima na kojima su oborili biljke, negde iz korena, a negde su kalemi popucali. Negde su napola prepolovljene. U principu nema spasa za ceo zasad. Lokalna samouprava je napravila neku procenu štete. Ljudi i dalje prijavljuju štete - rekao je Rašić.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da se radi na otklanjanju štete onoliko koliko je to moguće:

01:49

OLUJA IZVALJIVALA STUBOVE! Bivšem košarkaškom reprezentativcu uništeno 95 ODSTO VOĆNJAKA: Preduzeli smo sve mere, ali ne vredi!

- Mi ćemo štetu popisati. Imamo zaista različite situacije. Ovde je sve kompletno urađeno, što je i konstatovala komisija koje je došla iz IPARDA, ali nažalost sve je popadalo i moramo nekako do da rešimo. Ja sam već kontaktirala Evropsku komisiju i dobila sam informaciju da postoji neki model po principu saniranja štete nakon zemljotresa u Turskoj. Nadam se da ćemo naći ključ i da ćemo dobiti pomoć Evropske unije.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena CloudŽ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja