VOZAČ PRIREDIO PAKLENU VOŽNJU SRPSKIM TURISTIMA NA POVRATKU IZ GRČKE: "Stali su na pumpu i rekli da imamo malu pauzu" USLEDIO HAOS
Foto: Shutterstock, PRINTSCREEN FACEBOOK

KAO U NIGERIJI

VOZAČ PRIREDIO PAKLENU VOŽNJU SRPSKIM TURISTIMA NA POVRATKU IZ GRČKE: "Stali su na pumpu i rekli da imamo malu pauzu" USLEDIO HAOS

Društvo -

Vožnja jednoj grupi turista od Grčke do Srbije bila je krajnje neverovatna, ali i veoma neprijatna!

Naime, klima u autobusu se pokvarila, pa je vozač rešio da otvori vrata i tako rasladi putnike, što inače može biti opasno.

- Vetar u kosi Travel! Aranžman u režiji agencije može sadržati prevoz autobusom kom ne radi klima. Na sreću, vrata su ispravna, pa je vozač otvorio prednja i zadnja da malo rashladi putnike - navodi se na društvenim mrežama na stranici "Udruženje potrošača Efektiva".

klima, autobus, vrata
foto: Printscreen Facebook

Oni su dodali da je prema odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima (članovi 119 i 120) otvaranje vrata tokom vožnje je zabranjeno.

- Predviđena kazna za to je 5.000 dinara, pa je vlasniku autobusa lakše da plati kaznu nego da popravi klimu! - navodi se u njihovoj objavi.

Oni su takođe priložili i video snimak ove vožnje sa otvorenim vratima.

- Kada smo išli iz Grčke nam se autobus skoro zapalio, jer je klima crkla i stali su na pumpu gde su nam rekli da imamo malu pauzu i bez našeg znanja nam odvezli autobus sa svim našim stvarima na 3,5h na "popravku" klime i kada su se vratili rekli su da je crko kompresor klime i samo su raskačili da se ne zapalimo i vozi dalje na auto-putu od Makedonije do Srbije bez pauze jer im se žurilo - napisala je korisnica društvenih mreža koja je očito bila u ovom autobusu.

Jedan korisnik napisao je da je ovako u Nigeriji.

klima, autobus, vrata
foto: Printscreen Facebook

- Mene samo zanima kako je bilo kada autobusi nisu bili klimatizovani? - upitao je jedan korisnik.

Pojedini korisnici dodali su da je to česta pojava u Srbiji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track