ODUZETA 2 VOZILA DIVLJIM TAKSISTIMA, NOSILI NOŽ I SUZAVAC! Pljušte prijave u akciji policije na Aerodromu "Nikola Tesla"! (VIDEO)
Foto: Kurir

rigorozna kontrola

ODUZETA 2 VOZILA DIVLJIM TAKSISTIMA, NOSILI NOŽ I SUZAVAC! Pljušte prijave u akciji policije na Aerodromu "Nikola Tesla"! (VIDEO)

Društvo -

Prilikom sinoćne nenajavljene provere taksista, od strane policije i Komunalne milicije, kod Aerodroma "Nikola Tesla", protiv četiri osobe je napisana odgovarajuća prekršajna i krivična prijava, oduzeta su dva vozila pod sumnjom da je njima počinjeno krivično delo, a kod jedne osobe pronađeni su nož i suzavac, saopštio je MUP.

Nelegalni Taksisti
foto: Kurir

Provera taksista je rezultat rada zajedničke radne grupe za suzbijanje "divljih" taksista, koju su u aprilu formirali Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Na aerodromu važi poseban režim rada taksista, pa je policija od njih tražila na uvid dozvolu za prevoz sa aerodroma, kao i vaučer za prevoz putnika.

00:06

Kontrola nelegalnih taksista na aerodromu

- Od početka rada radne grupe, taksi prevoz na aerodromu je uređen kontrolnim sistemom, rampama, kao i posebnim prilazom za taksi vozila - istakao je MUP u saopštenju.

Vršilac dužnosti pomoćnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Ivan Divac rekao je da se od formiranja radne grupe sprovode konstantne akcije na aerodromu.

1 / 3 Foto: Kurir

- Pored toga vrše se i pojedinačne kontrole kao što je ova večeras kada je organizovan punkt. Ono što svi znamo je da je određena grupa taksista zarađivala velike količine novca i oni neće tako lako odustati i to govori podatak da i tri meseca nakon formiranja radne grupe postoje grupe koje misle da mogu da rade mimo propisa i pravila - kaže Divac.

Prema njegovim rečima, poruka svima je da država neće odustati, da će akcije biti nastavljene i da neće biti krađe putnika koji dolete u Srbiju.

Kurir.rs/Alo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track