Zajednička prodavnica kao podrška ženskom preduzetništvu Srbije i Herceg Novog
Foto: Promo

Zajednička prodavnica kao podrška ženskom preduzetništvu Srbije i Herceg Novog

Društvo -

„Ona je vredna i bez nje ne vrijedi“, naziv je projekta u okviru kojeg će preduzetnice iz Herceg Novog i Srbije sarađivati, razmenjivati iskustva i udruženim snagama plasirati autentične proizvode Srbije i Crne Gore na treća tržišta.

Kroz podršku ženskom i omladinskom preduzetništvu, biće otvorena i zajednička prodavnica, istakla je direktorica sektora preduzetništva Privredne komore Srbije Branislava Simanić.

žensko Preduzetništvo
foto: Promo

„Cilj je da se predstave autentični proizvodi kojih ima puno i Srbija i Crna Gora, da se pomogne malim proizvođačima i da se predstave proizvodi koje ne možete naći u velikim marketima, a izuzetno su kvalitetni“, zaključuje Simanić.

Herceg Novi je prvi grad u Crnoj Gori sa kojim je Privredna komora Srbije potpisala sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, pojašnjava Simanić.

„Smatramo da će memorandum doprineti boljem umrežavanju naših preduzetnica, privrednom povezivanju i samim tim jačanju ekonomske saradnje i njihovom ekonomskom osnaživanju“, kazala je Simanić.

žensko Preduzetništvo
foto: Promo

Opština Herceg Novi već godinama izdvaja sredstva za razvoj ženskog preduzetništva, a novim sporazumom želi da ih dodatno motiviše i stvori im uslove za bolji rad i napredak, kazao je sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije Nenad Vitomirović.

„Na ovaj način otvaramo najveće tržište u regionu za naše preduzetnice. Cilj nam je da podstaknemo proizvodnju, da se na taj korak odluči što više preduzetnica, a drugi korak je plasman proizvoda. U zajedničkoj prodavnici biće prisutni proizvodi naših preduzetnica prvo u Novom Sadu, a potom nadamo se i u drugim gradovima Srbije“, zaključuje Vitomirović.

Projekat, koji je na radnom sastanku sa predsednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem, predstavila koordinatorka Ivana Božović, podržali su generalna konzulka Crne Gore u Sremskim Karlovcima Nevenka Ćirović i konzul Republike Srbije u Herceg Novom Mićo Rogović.

Potpisivanju su prisustvovali i glavni administrator Opštine HN Nenad Đorđević, zatim šefica Kancelarije za preduzetništvo PKS mr Slobodanka Džinović-Kojić, predsednica Udruženja preduzetnica PK Vojvodine Svetlana Čavić, kao i vredne preduzetnice iz projekta „Ona je vredna i bez nje ne vrijedi“.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track