KOSTI (3) MUTIRAN GEN UGROŽAVA OČI, SLUH, SRCE I MOZAK! Majka apeluje: Trebaju mu brojna ispitivanja u SAD, novca NEMAMO DOVOLJNO!
Foto: Privatna arhiva

apel

KOSTI (3) MUTIRAN GEN UGROŽAVA OČI, SLUH, SRCE I MOZAK! Majka apeluje: Trebaju mu brojna ispitivanja u SAD, novca NEMAMO DOVOLJNO!

Društvo -

Trogodišnjeg Kostu Leševića čekaju mnoga ispitivanja na klinici "Mayo", ali porodica strahuje da neće imati dovoljno novca!

Kosta je 31. jula otputovao u SAD na kliniku "Mayo" na detaljna ispitivanja! Inače to je i jedina klinika koja je prihvatila da primi malog Kostu, koji jedini u Srbiji ima retku mutaciju gena koja mu ugrožava život.

- Dobro koliko možemo da budemo. Kosta ima zatvor celom dužinom creva koja se vuče još iz Srbije. Tamo su nam rekli da nije ništa i da ne plače zbog stomaka, mogli su mu haos napraviti - navela je za Kurir Kostina majka Nevena Lešević.

Kosta Lešević
foto: Privatna Arhiva

Dodala je da je neophodno da se genetika ponovi, jer se ne uklapa u postojeću dijagnozu.

- U to smo i sumnjali. Radiće se mnoga ispitivanja, vid, sluh, magnet glave, kičme, stomak, organi itd. Celokupno ispitivanje apsolutno svega. Za sada su nam analize zakazane do 17. oktobra. Za dalje ćemo videti.. Novca sigurno nećemo imati dovoljno - rekla nam je Nevena.

Porodica malenog dečaka ovim putem moli sve ljude koji to mogu da pošalju SMS 1331 na 3030 ili uplate sredstva na račune, jer novca imaju samo za početne analize!

Za Kostin napredak pomozimo:

SMS 1331 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001468113-92

Devizni račun: 160-600001468086-76

IBAN: RS35160600000146808676

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Kosta boluje od retke mutacije gena koja mu onemogućava da živi i razvija se kao i njegovi vršnjaci. Na genetskom ispitivanju je ustanovljeno da ima dve jako retke mutacije mitohondijskog gena. Bolest najpre zahvata oči, sluh, srce i mozak.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track