OGLASIO SE SIN NAJPOZNATIJEG POGREBNIKA DRNDE NAKON PREVARE POJEDINIH POGREBNIKA: Imao da poruči samo JEDNO!
Foto: Shutterstock

pazite!

OGLASIO SE SIN NAJPOZNATIJEG POGREBNIKA DRNDE NAKON PREVARE POJEDINIH POGREBNIKA: Imao da poruči samo JEDNO!

Društvo -

Prevarantima koji dolaze na kućne adrese ožalošćenim porodicama samo 10 minuta posle smrti nekog člana porodice i nude svoje pogrebne usluge koje su inače i do tri puta skuplje u odnosu na realnu cenu pogreba treba stati na put i zato podržavam sve napore da se u tome uspe, kaže za Kurir Milan Mihajlović, sin najpoznatijeg pogrebnika Radiše Mihajlovića Drnde iz Požarevca, koji je poznat i po tome što je vozio telo bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Mlađi Mihajlović, koji je takođe dobio nadimak po ocu Drnda, vlasnik preduzeća "Drnda internacional", ističe da je za ovakve slučajeve prevare građana čuo još pre 20 godina.

- Ovo nije ništa novo, dešavalo se i ranije, ali uglavnom u velikim gradovima poput Beograda, gde se ljudi ne poznaju. U manjim mestima toga nema jer se svi znamo i to po tri kolena unazad. Šema prevare je ostala ista i zato podržavam sve napore da se tome već jednom stane na put.

Milan Mihajlović Drnda
foto: Privatna Arhiva

Ne nasedajte

Mihajlović naglašava i da takva nelegalna konkurencija ne donosi ništa dobro ljudima koji pošteno rade posao pogrebnika.

- Zbog ovakvih primera ljude treba upozoriti i edukovati da ne nasedaju na ovako nešto. Prvi signal da je reč o prevari je taj da vam u kuću dolazi neko pre mrtvozornika i nudi neke usluge koje su nerealno skupe. Meni bi, recimo, odmah bilo čudno otkud taj čovek kod mene i šta hoće. Zato treba da se informišu i da ne nasedaju na obmane - ističe Mihajlović.

Šema prevare

Podsetimo, Kurir je juče pisao o prevarantima koji ponovo haraju u prestonici, a koji su rešili da zarade na mrtvima. Oni imaju čitavu razrađenu šemu prevare koja izgleda ovako: kada osoba umre oni nakon 10 do 15 minuta pre mrtvozornika dolaze na adresu porodice.

Od mrtvozornika ili lekara iz Hitne ili bolnice, u zavisnosti gde je čovek preminuo, saznali su podatke o porodici i čoveku. Članovima porodice koji su u tim trenucima skrhani od tuge i bola dolaze u kuću i nude svoje usluge koje naplaćuju i do tri puta skuplje.

Povodom ovakvih prevara JKP "Pogrebne usluge" pokrenulo je krivične prijave nakon razgovora s građanima koji su bili na meti prevaranata i žele da upozore građane da ne nasedaju na obmane.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track