MILICA S MUŽEM ŽIVI U ŠPANIJI, SAMO ŠTO JE DOŠLA S POSLA, KOMŠIJE JOJ POKUCALE NA VRATA: Otvorila ali ovome se nije nadala (FOTO)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

u prvi mah nije ni shvatila zašto su joj došli pred stan

MILICA S MUŽEM ŽIVI U ŠPANIJI, SAMO ŠTO JE DOŠLA S POSLA, KOMŠIJE JOJ POKUCALE NA VRATA: Otvorila ali ovome se nije nadala (FOTO)

Društvo -

Ušla sam u stan, izvalila se na trosed i nakon 40 minuta neko zvoni na vrata. Otvaram vrata i ugledam mog komšiju Turčina...

Milica iz Srbije zajedno sa suprugom živi u Španiji. Pošto posao kojim se bavi nekada zahteva da se vozi po celoj Kataloniji i bude dežurna 24-7, objasnila je da kući mnogo puta dođe preumorna.

Jedne večeri njen umor primetile su i komšije, bračni par sa sprata niže, te su odlučili da joj naprave večeru i odnesu na vrata. Oduševljenje ovim gestom sve je podelila na svom Tviter profilu.

"Danas sam morala da radim. Izašla sam iz kuće u 7, vozila se 170 km ukupno odlazak i povratak, obišla jedan dežurni sud, dve policijske stanice. Oko 19 ulazim u svoju zgradu i zatičem svog komšiju sa trećeg sprata, Turčin po nacionalnosti, pitao me kako sam i video da sam slomljena i iscrpljena (jer se zaista raznih nevolja naslušam).

Ušla sam u stan, izvalila se na trosed i nakon 40 minuta neko zvoni na vrata. Otvaram vrata i ugledam mog komšiju koji mi je doneo večeru koju je njegova supruga spremila za nas dvoje - mog muža i mene.

Nemam reči kojima mogu da opišem koliko sam dirnuta i eto, morala sam ovo da podelim ovde s vama.

Imam najbolje komšije na svetu", stoji u njenoj objavi.

"Košulja, pa komšija"

Mnogi na Tviteru bili su i sami dirnuti gestom, te pisali ispod Miličine objave da, koliko god da smo se otuđili, postoje ljudi koji nikada neće zaboraviti koliko je pomoć drugome bitna.

"Moja majka je govorila, košulja, pa komšija", "Lepo, još postoje ljudi", "Uživajte sa takvim komšijama", "Divno", "Nekada du takve komšije bile i u Beogradu, a sada se više ni dobar dan ne govori i mislimo da je to svetski. E pa nije", "Ovo je zaista da se onako emotivno zagrcneš", bili su samo neki od komentar ispod Miličine objave.

Kasnije se i sama Milica javila u komentarima i potvrdila da je i sama bila na ivici suza.

"Bukvalno sam bila na ivici suza. Zapitala sam se da li ja tu pažnju zaslužujem i da li bih se ja tako iscimala da nekome, s kime i nisam toliko bliska, tek tako spremim večeru", zapitala se ona.

Kurir.rs/Blic/Twitter/X

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track