REKA ODNELA MOST, NE MOŽEMO NIKUDA: Bojana i Veljko iz Jagodine zarobljeni u Grčkoj! Ovo je dobra, a ovo loša vest!
Veljko i Bojana Milosavljević, Foto: Privatna Arhiva

nevere ih snašlo na AGios Joanisu

REKA ODNELA MOST, NE MOŽEMO NIKUDA: Bojana i Veljko iz Jagodine zarobljeni u Grčkoj! Ovo je dobra, a ovo loša vest!

Društvo -

Bojana i Veljko Milosavljević iz Jagodine uspeli su pet dana da uživaju na odmoru u Agios Joanisu, pre nego što je oluja "Danijel" pogodila Grčku i odsekla od sveta celu oblast Pilion u kojoj je ovo mesto.

Iako je planirano da u petak idu kući, nadaju se da će pre toga putevi ka luci Volos biti prohodni, te će krenuti čim budu mogli. Auto im, srećom nije odbela bujica, a nije ni završio u moru kao neki.

Veljko i Bojana Milosavljević
Veljko i Bojana Milosavljevićfoto: Privatna Arhiva

- Most kojim smo došli od Volosa je srušen, bujica reke ga je odnela. To je veza koja je spajala naš hotel i kamp Papa nero sa selom Pelion gde su trgovine i restorani. Postoji jos jedan put koji ide od našeg hotela ka Volosu, ali kažu da je pun odrona i blokada, neprohodan. Od Volosa postoje dva puta i na tim putevima su problem odroni od stena. Inače je put jako komplikovan jer je uzak, sve su krivine po 90 stepeni, mnogo je strmo. Taj put je katastrofalan i bez nevremena, a sada se tek nigde ne može - kaže za Kurir Veljko i dodaje:

- Najvažnije je da smo dobro. Malo pre nam je došla voda, ali struje i dalje nemamo, a i signal na telefonu, koji nam još radi, je jako loš - kaže za Kurir Veljko.

Most pre nego što ga je odnela bujica
Most pre nego što ga je odnela bujicafoto: privatna arhiva

Veli i da se i mimo svega život polako vraća u ovo mesto. Najvažnije je da je kiša stala.

- Ljudi čak šetaju pored vode iako su ogromni talasi i jak vetar. Počela je i poneka kafana da radi. Niko od nas nije bio ugrožan, a ima dosta Srba u mestu. Samo čekamo da put do Volosa bude prohodan pa da idemo kući - priča Veljko i dodaje:

Grčka
foto: privatna arhiva

- Okupali smo se pet dana i zadovoljni smo. Ipak smo uživali. Dok ne bude put prohodan najbolje i najsigurnije je da ostanemo u smeštaju, što i drugima preporučujemo.

Nevreme u Grčkoj, odnosno uluja "Danijel", najgore je pogodilo Tesaliju i Olimpsku regiju, a najmanje dve osobe su nastradale.

Čak 62 turista, koji su u oblast Piliona otišli preko turstičke agencije Atlantik zarobljeno je u svojim smeštajima, među kojima i Milosavljevići.

Dušan Spasojević, ambasador Srbije u Atini izjavio je da je jedna srpska dravljanka uspešno evakuisana, a da traže način da obezbedeo kolektivni prevoz za Srbiju.

- Bilo i dramatičnih situacija kada je jedna porodica, sa dvoje male dece, pokušala da ode iz Piliona, uprkos upozorenju lokalnih vlasti. Pomoglo im je lokalno stanovništvo i obezbedilo im smeštaj - rekao je Spasojević za RTS i dodao da oni koji su se zatekli u ugroženom području treba strogo da prate upozorenja lokalnih službi, koja stižu i putem SMS poruka, da ne napuštaju objekte na svoju ruku, kao i da će im ambasada u saradnjai sa lokalnim vlastima pomoći da se izmeste na bezbednu lokaciju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track