INICIJATIVA NARODNOG POSLANIKA Grgur: Tražim formiranje anketnog odbora za rad izvršitelja
Foto: Kurir televizija

INICIJATIVA NARODNOG POSLANIKA Grgur: Tražim formiranje anketnog odbora za rad izvršitelja

Politika -

Narodni poslanik i zamenik predsednika "Naše Drine", Uglješa Grgur traži da se formira anketni odbor u Skupštini Srbije koji bi ispitao rad privatnih izvršitelja.

- Anketni odbor treba da utvrdi rad izvršitelja koje su reformom pravosuđa stvorili Snežana Malović i Slobodan Homen. To narod mora da zna, ova vlast nije stvorila privatne izvršitelje, već ona prethodna. Oni su krvopije i dželati svoga naroda, danas sam jasno i glasno porucčo da se svojim nepravednim delima kvalifikuju za najoštriju narodnu osudu, a nema većeg sudije od naroda - kaže Grgur za Kurir: Prvi predložio - Prvi sam poslanik koji predlaže formiranje anketnog odbora koji bi na svetlost dana razotkrio to osinje gnezdo. Žao mi je što se niko pre mene nije setio, ali eto ja sam vođen mojim instinktom pravde krenuo u borbu, i dok dišem neću ustuknuti protiv zla koje pije krv mom narodu. Izvršitelji su po zulumu gori od Osmanlija.

Uglješa Grgur
foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, prošle nedelje Grgur je stao u zaštitu porodice Rakočević iz Beograda. Narodni poslanik je se komšijama i prijateljima sprečio izvršitelja i policiju da uđu i zaplene stan.

- Zvao me je čovek kojeg treba da isele iz stana i ja sam kao narodni poslanik došao da ga zaštitim jer ovde je u pitanju krivično delo. Ovde se radi o čistom krivičnom delu i ja molim tužilaštvo da odmah danas reaguje i vidi šta se ovde radi - rekao je tada Grgur za Kurir: Zaštititi građane - Trebalo bi doneti uredbu ili bilo kako se to zvalo. Da nikakva izvršenja iz stanova i kuća i imovine ne mogu da sprovode izvršitelji dok se ne reši ustavna žalba iz razloga što mnogo propusta i nepravilnosti ima kod donošenja takvih presuda na svim nivoima sudova. Pa čak razmotriti mogucnost da se sva izvršenja obustave na stanovima, kućama, imovini dok se ne reši žalba Međunarodnom sudu u Strazburu. Sa ovim bi bili zaštićeni mnogi građani koje iseljavaju ko zna po kakvim donetim presudama iz svojih stanova, kuća, imovine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track