DRAMA U GRČKOJ! NIKOLIĆIMA SE ODMOR PRETVORIO U LETOVANJE IZ PAKLA: Zarobljeni sa bebom, evo zbog čega nisu mogli preko granice
Ilustracija, Foto: Shutterstock

čačanima PRESELO SVE

DRAMA U GRČKOJ! NIKOLIĆIMA SE ODMOR PRETVORIO U LETOVANJE IZ PAKLA: Zarobljeni sa bebom, evo zbog čega nisu mogli preko granice

Društvo -

SOLUN - Prava drama zadesila je porodicu Nikolić iz Čačka koja je danas trebala da krene sa poluostrva Halkidiki, međutim ostali su zarobljeni jer su im ukradena lična dokumenta i isprave neophodne za povratak u Srbiju.

- Prava agonija je nastala kada smo spakovali stvari i krenuli na put, shvatili smo da nam nedostaje fascikla u kojoj smo čuvali novac, pasoše i ostala dokumenta za prelazak preko granica i povratak u zemlju - kazala je Marijana Nikolić za agenciju RINA, koja je zbog jednog papira ostala zarobljena sa suprugom i jednogodišnjim detetom u grčkom mestu Uranopolis.

Ono što im je dodatno otežalo ionako pretešku situaciju jeste što Konzulat Rebulike Srbije u Solunu nije dostupan nedeljom.

- Pozvali smo sve moguće broje telefona za hitne slučajeve koji su nam dostupni na internetu, medjutim uzalud smo pokušavali, niko se ne javljao već samo operater - dodala je ona.

Međutim, nakon mnogo pokušaja uspeli su da uspostave komunikaciju sa Konzulatom čiji službenici su im dali instrukcije.

- Moramo da prijavimo nestanak dokumenata u policijskoj stanici, a nijedna danas ne radi. Nakon toga treba da čekamo da nam Konzulat izda dokumenta sa kojima možemo da pređemo granicu, kaže Čačanka.

Ona se nada da će nadležne institucije kako u Grčkoj, ali i resorna ministarstava u Srbiji da brzo reaguju kako bi se ova njihova nimalo laka agonija što pre završila.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja