150 DOMAĆIH I STRANIH PROIZVOĐAČA NA MEĐUNARODNOM SAJMU NAORUŽANJA I VOJNE OPREME: Ministarstvo otkrilo sve važne detalje! (FOTO)
Foto: Ministarstvo Odbrane

trajaće od 25. do 28. septembra

150 DOMAĆIH I STRANIH PROIZVOĐAČA NA MEĐUNARODNOM SAJMU NAORUŽANJA I VOJNE OPREME: Ministarstvo otkrilo sve važne detalje! (FOTO)

Društvo -

Predstojeći 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“ biće održan od 25. do 28. septembra 2023. godine na Beogradskom sajmu, u halama 1, 4 i 2A, kao i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, saopštilo je Ministastvo odbrane.

- Na sajmu „PARTNER 2023“, tokom četiri sajamska dana, svoje proizvode predstaviće više od 150 domaćih i inostranih proizvođača. Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, a suorganizatori su „Jugoimport-SDPR” i Beogradski sajam.

sajam naoružanja, Parter 2023
foto: Ministarstvo Odbrane

Sajam „PARTNER“ najveći je i najznačajniji sajam naoružanja i vojne opreme u regionu i prilika je da se javnosti predstave dostignuća u oblasti istraživanja, razvoja i proizvodnje naoružanja i vojne opreme i odbrambenih tehnologija, kao i potencijali Republike Srbije. Osim kompanija koje pripadaju grupaciji Odbrambena industrija Srbije, koje su uz javno preduzeće „Jugoimport-SDPR“ osnova srpskih potencijala u oblasti naoružanja i vojne opreme, na predstojećoj sajamskoj manifestaciji pojaviće se i brojni proizvođači naoružanja i vojne opreme iz Republike Srbije - navodi se u saopštenju i dodaje:

1 / 4 Foto: Ministarstvo Odbrane

Od prethodnog sajma „PARTNER 2021“ pa do sada Vojnotehnički institut i domaća odbrambena industrija Srbije razvili su 66 novih sredstava, od kojih 21 „nulte“ serije koje su uspešno proizvedene.

sajam naoružanja, Parter 2023
foto: Ministarstvo Odbrane

Veći deo ovih sredstava biće izložen na predstojećem sajmu, pa će posetioci moći da vide novorazvijene artiljerijsko-raketne sisteme, sisteme PVO, modernizovana borbena vozila, nova oklopna vozila, vazduhoplove, besposadne vazduhoplovne i kopnene platforme, protivoklopne sisteme, telekomunikacione sisteme i sisteme upravljanja vatrom, vozila, kao i različite vrste vođenih i nevođenih raketa i širok dijapazon savremenog naoružanja i vojne opreme iz domaće proizvodnje, razvijenog ranijih godina.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track