PETKOVIĆ NA SASTANKU SA AMBASADOROM TURSKE: Skrenuo mu pažnju na teror nad Srbima pred dolazak novog komandanta KFOR!
Foto: foto: Kancelarija za KiM

kancelarija za kim

PETKOVIĆ NA SASTANKU SA AMBASADOROM TURSKE: Skrenuo mu pažnju na teror nad Srbima pred dolazak novog komandanta KFOR!

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izrazio je tokom sastanka sa ambasadorom Turske u Srbiji Hamijem Aksojem i skrenuo mu pažnju na svakodnevne represije koje Srbi doživljavaju na KiM.

- Da Priština ništa ne preduzima u pravcu deeskalacije, vidljivo je pre svega na terenu, gde svakodnevno dolazi do novih ekcesa i zaoštravanja, ali je to bilo jasno i u Briselu, gde je Kurti pokazao da ne želi ni razgovor, ni dogovor - istakao je Petković.

Beograd je, kako je naglasio Petković, i ovog puta insistirao na doslednom poštovanju do sada postignutih dogovora u dijalogu sa Prištinom uz posredovanje EU, pre svega na uspostavljanju Zajednice srpskih opština, što je prištinska delegacija odbila, stavivši svima do znanja da ih ne interesuju pregovori, dijalog i kompromis.

- Beograd je suštinski zainteresovan za očuvanje mira i stabilnosti u pokrajini i na Zapadnom Balkanu i zato je važno odlučnim političkim i diplomatskim sredstvima sprečiti destabilizaciju regiona i nove konfrontacije - rekao je Petković.

Podsećamo da je prethodno najavljeno da će od jeseni naredni komandant KFOR biti turski general, te da je u skladu sa tim povećano prisustvo turskih vojnika u južnoj srpskoj pokrajini.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track