ANA BRNABIĆ UGOSTILA ČLANOVE GRADSKE ORGANIZACIJE GLUVIH BEOGRADA: SNS se zalaže da Beograd bude grad jednakih šansi za sve
Foto: Kurir

ANA BRNABIĆ UGOSTILA ČLANOVE GRADSKE ORGANIZACIJE GLUVIH BEOGRADA: SNS se zalaže da Beograd bude grad jednakih šansi za sve

Društvo -

Poverenica Gradskog odbora Srpske napredne stranke Beograd Ana Brnabić, danas je u prostorijama Gradskog odbora ugostila članove Gradske organizacije gluvih Beograda. Tom prilikom poverenica je istakla da se Srpska napredna stranka konstantno zalaže za inkluzivnu politiku koja omogućava da Beograd bude pristupačniji i jednakih šansi za sve članove našeg društva. “Zahvaljujući mudroj i odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića imamo više novca i mogućnosti naročito u oblasti socijalne zaštite. Ostaje još mnogo stvari koje treba da uradimo kako bismo unapredili život osoba sa invaliditetom i da im pomognemo, kao čitavo društvo, da se razlike prevaziđu i da budemo društvo jednakih šansi za sve”, poručila je Brnabić.

Ana Brnabić, Gradska organizacija gluvonemih
foto: Kurir

Mihailo Gordić, predstavnik Gradske organizacije gluvih Beograda je istakao da je Organizacija jako mala, ali da je sistem konačno prepoznao osobe oštećenog sluha, kao osobe sa invaliditetom - promenom Pravilnika o telesnom oštećenju i to je velika stvar za ovu grupu ljudi. “Idemo korak po korak, dosta toga je urađeno - poput SOS Aplikacije, udžbenika na znakovnom jeziku. Nadamo se uspešnoj i dugoj saradnji, da će Stranka i aktivnosti biti pristupačnije nama, osobama sa invaliditetom i drago nam je da nas Srpska napredna stranka prepoznaje u društvu”, istakao je Gordić i pozvao poverenicu Brnabić da sa svojim timom poseti prostorije Gradske organizacije gluvih Beograda i upozna se sa njihovim aktivnostima i planovima. Na kraju sastanka predstavnici Organizacije su pristupili Srpskoj naprednoj stranci i postali njeni članovi. Poverenica GrO Beograd Ana Brnabić je izrazila veliku zahvalnost na podršci i istakla da je Gradski odbor SNS Beograd njihova kuća i da su im vrata uvek otvorena.

Ana Brnabić, Gradska organizacija gluvonemih
foto: Kurir

Na sastanku su prisustvovali Tibor Ilić i Vojislav Đorđević iz Organizacije, kao i poverenik sekretara GrO SNS Beograd Aleksandar Kemiveš, poverenica Saveta za socijalna pitanja, populacionu politiku, brigu o deci, izbegla i raseljena lica GrO SNS Beograd Nataša Stanisavljević i član GrO SNS Beograd Mihailo Jovanović.

(Kurirl.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track