TESLINI IZUMI IZAZVALI VELIKU PAŽNJU U SLOVENIJI! Izložba organizovana u Parohijskom domu u Ljubljani i trajaće do 22. oktobra
Detalj sa otvaranja izložbe, Foto: Muzej Nikole Tesle

"nikola tesla - Čovek iz budućnosti"

TESLINI IZUMI IZAZVALI VELIKU PAŽNJU U SLOVENIJI! Izložba organizovana u Parohijskom domu u Ljubljani i trajaće do 22. oktobra

Društvo -

Muzej Nikole Tesle, u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Sloveniji i Crkvenom opštinom SPC u Ljubljani, organizuje izložbu "Nikola Tesla - Čovek iz budućnosti" u prostoru Parohijskog doma u Ljubljani.

Ivona Jevtić
Ivona Jevtićfoto: Muzej Nikole Tesle

Vizuali prikazani na posebno dizajniranim panelima predstavljaju priču o životu i delu jednog od najvećih naučnika svih vremena.

Veliko interesovanje
Veliko interesovanjefoto: Muzej Nikole Tesle

Delo Nikole Tesle, koje se može podeliti na tri segmenta (indukcioni motori i polifazni sistem, struje visoke frekvencije, mašinstvo), prate radni modeli koji prikazuju neke od Teslinih najvažnijih pronalazaka kao što su indukcioni motor sa rotorom u obliku diska, "Kolumbovo jaje", Teslin transformator i Teslina pumpa.

Nikola Tesla
Nikola Teslafoto: Profimedia

Postavku dopunjuju i makete nekih od najvažnijih Teslinih projekata kao što su hidrocentrala na Nijagarinim vodopadima, laboratorija u Kolorado Springsu, čuveni toranj na Long Ajlendu, ali i replika "Plavog portreta", jedinog portreta Nikole Tesle.

Deci je posebno bilo zanimljivo
Deci je posebno bilo zanimljivofoto: Muzej Nikole Tesle

Izložba je otvorena 5. oktobra, a na otvaranju je govorio Goran Marković, zamenik ambasadora Ambasade Republike Srbije u Sloveniji, i Ivona Jevtić, direktorka Muzeja Nikole Tesle.

Na svečanom otvaranju je prisustvovao veliki broj građana iz Srbije i Slovenije, kao i pripadnici medija. Posetioci će moći da posete izložbu do 22. oktobra.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track