AVION ER MONTENEGRA SLETEO U PODGORICU Među putnicima i Duška iz Velikih Radinaca! Odlučila, dosta je čekanja i ovako ušla u avion
Foto: MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia, JALAA MAREY / AFP / Profimedia, SAID KHATIB / AFP / Profimedia, Privatna arhiva

nije mogla da se evakuiše u prvoj turi i ovako se snašla

AVION ER MONTENEGRA SLETEO U PODGORICU Među putnicima i Duška iz Velikih Radinaca! Odlučila, dosta je čekanja i ovako ušla u avion

Društvo -

BEOGRAD - U Izraelu ima još Srba. Među njima je bilo i Mitrovčana a Duška Savić iz Velikih Radinaca kod Sremske Mitrovice jedna je od njih. Ona nije mogla da se evakuiše, čekala je i bila u kontaktu sa ambasadom Srbije.

Sinoć su njih pet odlučili da je dosta čekanja i uputili su se prema aerodromu sa nadom da će uspeti da polete za Crnu Goru, Srbiju ili neku drugu zemlju, što dalje od ratom zahvaćene zemlje.

Na aerodromu „Ben Gurion“ dočekala ih je gužva i mnogo putnika koji su takođe čekali da krenu prema svojim zemljama, a među njima je bilo i deset državljana Srbije. Oko 22 sata dobijaju informaciju da su na spisku za let za Crnu Goru.

- Na spisku sam za let, vraćam se večeras kući, napisala je Duška. Nada se pojavila kada je preko prijatelja saznala da je Crna Gora poslala avion za svoje građane, ali da u njega besplatno mogu da se ukrcaju i držaljani Srbije. Nakon dolaska na aerodrom njeno se ime našlo na spisku za evakuaciju.

Duška Savić
foto: Privatna arhiva

Osim nje, još dve državljanke Srbije i dva državljanina Crne Gore sleteli su u Podgoricu. Oni su zajedno krenuli na ovaj put. Da li je u avionu bilo još stanovnika grada Sremska Mitrovica, zasad nemamo informaciju.

Crna Gora je uspešno organizovala specijalni let za svoje državljane koji su se zatekli u Izraelu tokom ratnih sukoba. Jedan od dva aviona koji nosi boje nacionalne crnogorske aviokompanije, krenuo je kasno sinoć ka Tel Avivu. Ovaj avion je poleteo sa podgoričkog aerodroma u 4.16 po lokalnom vremenu. Podaci sa servisa za praćenje letova Flightradar24.com pokazuju da je avion bezbedno sleteo u Podgoricu u 5.50 časova ujutro u utorak, 10. oktobra.

Kurir.rs/D.Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track