U PETAK SE U SRBIJI OČEKUJE NEŠTO ŠTO NIJE BILO ČAK 88 GODINA! Spremite se jer će taj dan ući u istoriju! Temperatura će da divlja
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

obucite se lagano

U PETAK SE U SRBIJI OČEKUJE NEŠTO ŠTO NIJE BILO ČAK 88 GODINA! Spremite se jer će taj dan ući u istoriju! Temperatura će da divlja

Društvo -

Ovaj 20. oktobra najverovatnije će biti najtopliji u istoriji, jer meteorolozi najavlju da će temperatura iznosti 30 stepeni!

Ako se prognoze ostvare, oboriće rekord od 20. oktobra 1935. godine kada je u Beogradu izmeren 27,1 stepen. Sve ukazuje na to da će kraj radne sedmice obeležiti vrućine nimalo specifične za ovo doba godine kada se maksimalne temperature kreću u opsegu od 13 do 16 stepeni Celzijusa.

Inače, najtopliji oktobarski dan bio je 2. oktobra 1932. godine kada su meteorološke stanice beležile čak 34,7 stepeni!

Meteorolozi predviđaju da će i novembar biti prilično topao, ali da će imati više padavina nego ovaj i prethodni mesec. Međutim, ne očekuju se veći problemi jer će padavine biti u opsegu prosečnih.

Ni od zime nećemo, po svemu sudeći, mnogo moći da očekujemo, odnosno neće biti zima zimom kakva je nekada bila. Ne očekuje se da bude preterano hladno, biće padavina, a od toga ne baš mnogo snežnih.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track