SUTRA ĆE BITI NAJTOPLIJI DAN OVE NEDELJE: RHMZ dao je preciznu prognozu za ostatak ovog meseca
Foto: Profimedia

SUTRA ĆE BITI NAJTOPLIJI DAN OVE NEDELJE: RHMZ dao je preciznu prognozu za ostatak ovog meseca

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod Srbije dao je preciznu prognozu za ostatak oktobra 2023. godine

Kako je najavljeno u saopštenju RHMZ, do kraja oktobra očekuje nas natprosečno toplo vreme, dok će pojedinih dana biti i pljuskova.

- Petak (20.10.) će, uz duže sunčane intervale, biti najtopliji dan ove sedmice sa maksimalnim temperaturama od 25 °C na jugoistoku do 34 °C u Podrinju, a malo hladnije vreme zadržaće se samo u Negotinskoj Krajini (do 21 °C).

Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar koji će u brdsko-planinskim predelima imati i olujne udare (fen).

Noć između petka i subote širom Vojvodine, centralne i zapadne Srbije (kao i na području Beograda) imaće temperaturu oko i malo iznad 20 °C (tropska noć), dok će hladnije biti na istoku i jugoistoku zemlje.

Toplo će biti i u subotu (21.10.) ali uz postepeno naoblačenje koje će najpre kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom usloviti na severozapadu, zapadu i jugozapadu zemlje, a krajem dana i u toku noći tek ponegde i u ostalim krajevima uz slabljenje vetra i manji pad temperature.

Uslova za kratkotrajnu kišu biće i u nedelju, ali će se zadržati toplo (od 24 do 28 °C).

Malo svežija jutra treba očekivati početkom naredne sedmice, ali se od utorka posle podne ponovo očekuje nagli porast temperature uz pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, a prolazna naoblačenja s kišom, pljuskovima i grmljavinom uslediće u sredu (25.10.) i petak (27.10.).

Kurir.rs/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track