PRVOG DANA SAJMA OBRAZOVANJA I NASTAVNIH SREDSTAVA PREDSTAVLJENA SU ISKUSTVA PREDŠKOLSKIH USTANOVA
Foto: Ministarstvo prosvete

SAOPŠTENjE

PRVOG DANA SAJMA OBRAZOVANJA I NASTAVNIH SREDSTAVA PREDSTAVLJENA SU ISKUSTVA PREDŠKOLSKIH USTANOVA

Društvo -

Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava pod nazivom „Učinimo svet boljim“ počeo je danas na Beogradskom sajmu, a prvog dana na štandu Ministarstva prosvete, predstavile su se predškolske ustanove iz cele Srbije. Predškolci i njihovi vaspitači iz predškolskih ustanova „Dečja radost” iz Pančeva, „Radost” iz Novih Banovaca i „Naša radost” iz Sopota predstavili su na štandu Ministarstva prosvete svoje aktivnosti, načine na koje istražuju kroz igru, stiču nova iskustva, grade odnose sa vršnjacima i odraslima i razvijaju svoje potencijale i talente. Mališani iz predškolske ustanove iz Pančeva zajedno sa svojim vaspitačima realizovali su radionice u okviru projekata „Naša prva bajka“ i „Zajedno u svetu“, dok su deca iz vrtića iz Novih Banovaca prikazali kako vide roditelje u vrtiću.

Sajam obrazovanja
foto: Ministarstvo prosvete

U Konferencijskoj sali predstavljeni su rezultati Projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, kao iskustva predškolskih ustanova u primeni inovativnih modela stručnog usavršavanja i profesionalne razmene u funkciji kvalitetne primene nove programske koncepcije „Godine uzleta“, kao i sajmovi roditeljstva koji se kroz ovaj projekat organizuju širom Srbije.

Takođe, vaspitačima je predstavljena platforma za profesionalni razvoj i stručno usavršavanje „Pasoš za učenje“, koja se realizuje u saradnji sa ZUOV-om i UNICEF-om. Vaspitači iz Predškolske ustanove „Dečiji dani“ sa Starog grada podeliti su svoja iskustva u korišćenju ove platforme. Takođe, predškolske ustanove „Lane“ iz Pirota, „Nata Veljković“ iz Kruševca, „Pahuljica“ iz Brusa i „Naša radost“ iz Aleksandrovca predstavili su modele učenja i razmenili iskustava.

Tokom prvog sajamskog dana svoje prezentacije imale su i predškolske ustanove „Nada Naumović“ iz Kragujevca i „Dragoljub Udicki“ iz Kikinde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track